MX1 klassen för Filip Bengtsson i SM?

filipbengtsson_uddevalla2011

Han har jävlats med mig på Twitter under en tid nu och hintar att det kanske blir MX1 klassen i SM för Filip “Fillibang” Bengtsson.

Han är i och för sig anmäld i MX2 klassen, vilken är den klassen han har att försvara sitt guld i från förra året. Vi ställde frågan rakt upp och ned till Fillip tillsammans med ytterligare några.

Du jävlas med oss på Twitter att det kanske blir MX1 klassen istället för MX2, hur blir det egentligen?
Hahaha.. Det blir MX2 för min del! Det började med att jag testade KTM 450 2013 och la ut en bild på Instagram med texten “redo för MX1-SM..” bara på skoj. Men det skapades snabbt rykten och det har varit ganska många som skickat och frågat.. Så då tyckte jag det va kul att skoja lite Smile

Du hade en liten skada, men har nu kommit igång och även kört några VM deltävlingar. Hur känns formen?
Formen känns bra. Har fortfarande saker att jobba på. Måste komma in i racetempot mer för att kunna hänga med bättre i VM.

Finns det någon som kan utmana dig om gulden i årets SM serie, eller kommer du sopa banan med allihopa?
Det finns många duktiga förare och det kommer naturligtvis inte bli lätt att försvara guldet. Tror det kommer bli många härliga fighter, men självklart kör jag för att vinna!!!!

Du är anmäld för KTM Scandinavia, hur ser upplägget ut hemma i Sverige?
KTM Scandinavia hjälper mig otroligt mycket, och det är jag väldigt tacksam för. Har haft kanon support av dem enda sedan jag började köra KTM. Jag har hjälp av JE68.se med fjädringen och så har jag fått med mig en bike av Silver Action hem.

Förutom din bästa Twitterkompis mxstar_se, är det någon mer du vill tacka såhär innan det smäller?
Jag vill tacka alla mina sponsorer, supporters och naturligtvis även dig Tomas Smile följ mig gärna på Twitter och Instagram @Fillibang. Kika även in min hemsida www.fillibang.com

Foto: Mikael Hylander

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top