Calle Aspegren rapporterar från Down Under, deltävling 3

xdreammxracingteam_logo

Årets tredje deltävling i Australiensiska Nationals avgjordes i helgen som var på banan Wonthaggi. Det var blåsigt och relativt kallt vid banan som låg alldeles intill havet två timmar söder om Melbourne.

Calle kom dit osäker på formen med en hårt tejpad armbåge på grund av den skada han ådrog sig för 14 dagar sedan. Trots stora besvär med underarmkramp så gjorde Calle dock en riktig fin insats. Placeringarna 12-9-12 innebar en 11: e plats totalt för dagen och avancemang till 13: e plats i det totala sammandraget.

– Jag är riktigt nöjd med resultatet men inte med körningen, sammanfattar Calle helgen. Att tejpa armbågen var en förutsättning för att ens kunna köra, men samtidigt så var det en garanti för att jag skulle få problem med kramp.

Banan den här gången hade en varvtid på en bit under två minuter. Den bestod till hälften av hårt material och till hälften av sand. Den var inte lika bred och snabb som de två tidigare banorna utan kändes lite mer som Calle är van vid.

– Jag trivdes ganska så bra på banan som inte innehöll några konstigheter alls egentligen. Jag kvalade också in som 12: a vilket är mitt bästa tidskval hittills. Det största problemet hela helgen var utan tvekan krampen. Jag har skadade ligament i min armbåge som tar cirka sex veckor på sig att läka. Fram till dess kommer de att besvära mig på det ena eller andra sätter. Att tejpa hårt var den enda lösningen, men eftersom det också stryper blodflödet till och från underarmen så visste jag redan på förhand att det skulle leda till kramp.

Trots besvären från armbågen rullade Calle ut till de tre heaten full av motivation, men också med en hel del press på sig själv att göra ett bra resultat eftersom han kommer att ingå i teamet MX Factory Honda resten av säsongen.

– De har ordnat en extra plats i teamet för mig under resten av säsongen vilket känns fantastiskt kul då jag dels får tillgång till bättre material, och dels får en bättre praktisk lösning på allt från resor till mekaniker. Det är helt och hållet tack vare stöd jag får från SVAB/Xdream Motocross Racing team och Wasa Sweden och som jag har kunnat genomföra det. Nu har jag utan tvekan en cykel som hänger med i starterna men också lite mer press på mig att göra bra resultat, konstaterar Calle full av tacksamhet.

I helgens första heat à 15 minuter valde Calle att ställa sig på innern trots att det var ganska så blött där. Anledningen var att övriga 11 snabbare förare hade valt yttern där det var torrt, men Calle valde en torr inner framför en blöt mittenplacering på grinden vilket var ett bra val.

– Jag var ute som sjua-åtta inledningsvis, fick genast kramp i den tejpade armen och körningen stämde inte alls. Jag tappade snabbt till 11: a som jag hoppades kunna hålla, men på sista varvet smet ytterligare en förbi och jag slutade 12: a.

Fem minuter senare stod Calle bakom grinden igen, fortfarande med den tejpade armen full av kramp.

– Jag gjorde en bra start igen men tappade omgående ett par placeringar och låg sedan åtta större delen av heatet. Återigen så slank det förbi en förare till precis i slutet och jag gick i mål som nia. Det kändes riktigt skönt att slå sig in topp 10 för det är ett bra resultat även om körningen inte stämde.

I Dagens tredje och sista heat gjorde Calle en något sämre start precis utanför topp 10.

– Jag hade mindre besvär med kramp i det sista heatet och kunde hålla ett jämt tempo ända in i mål. Jag slutade 12: a efter att ha legat och krigat ungefär där hela heatet.

I veckan som kommer planerar Calle att vila den skadade armbågen, men det finns en mindre tävling inplanerad kommande helg och helgen därpå är det Nationals igen.

– Jag har kunnat träna riktigt bra konditionsträning genom att cykla och springa de senaste 14 dagarna, men crossträningen får jag ligga lågt med tills armbågen läkt lite mer. Om armen börjar kännas bättre ska jag försöka träna på en sandbana om jag hittar det. Nationals om 14 dagar går i Perth och ska vara en riktig sandbana enligt vad jag hört, avslutar Calle.

Med vänlig hälsning Calle Aspegren SVAB/XDream Motocross Racing Team, Wasa Sweden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top