Mer motocross på TV, hur går det?

Rasmus Andersson

Som vi rapporterade för snart en vecka sedan har det startats en grupp på facebook för att påverka riksmedia att visa mer motocross på TV. När vi skrev artikeln den 3 februari så var målsättningen att nå upp till 5000 medlemmar och då ta en första kontakt med media.

Då saknades det några hundra medlemmar för att bräcka 5000 vallen, men i dagsläget är gruppen uppe i hela 8387 medlemmar och inledande kontakter har tagits. Nedan följer rapport från gruppens grundare Rasmus Andersson.

Idag har jag ringt runt till fullmedia i säkert 4 timmar. Det har varit följande: Aftonbladet, Expressen, Race, Nya Wermlands tidningen, Sveriges Radio, tv 4 och tv 4 sport, SVT, Viasat motor, DN och Svenska Dagbladet.

Jag måste säga att reaktionerna jag fått har varit riktigt POSITIVA och det har tänds ett stort HOPP idag mina kära medlemmar.

AFTONBLADET likt EXPRESSEN var båda öppna att bevaka motorsport i större utsträckning idag vilket de också eventuellt kommer att göra inom en framtid, hur mycket och vad vet ingen ännu men ska kontakta vidare till veckan gällande Expressen åtminstone.

SVENSKA DAGBLADET tyckte det verkade riktigt intressant med gruppen och jag uttalade att vi eventuellt redan till nästa helg skulle nå 10 000. När vi nått 10 000 sa dom att jag skulle återkomma och kontakta en person där, och berätta lite mer om gruppen så skulle de se vart det kunde ta vägen med rapportering från MX SM och Elitserien i MX.

SVERIGES RADIO har jag inte fått något rakt svar av ännu, men vad det verkade på den personen jag pratade med, (som inte hade hand om motorfrågan) så är det väll inte helt omöjligt med lite rapportering över radio från SM tävlingar, ett sammarbete mellan nuvarande motocross radio webben och SR kanske hade kunnat lösa det? NÅGON SOM KÄNNER NÅGON PÅ MOTOCROSS WEBBEN??

NYA WERMLANDS TIDNINGEN från mina trakter skulle eventuellt skriva en notering om gruppen, och motortidningen RACE var intresserade av ytterligare en intervju om denna gruppen och ville hjälpa oss att växa ännu mer, för att sprida vårt vackra budskap.

SVT skulle jag kontakta en Johan Ejeborg som är ett stort namn inom motortelevision som dock var på tjänstresa nu och skulel återkomma i början av Mars. Han har tydligen kämpat för motorsportens utbreddning och brinner för sådana frågor, så han är rätta kontakten för mig att ta här längre fram. Vem vet, kanske denna grupp på snart 10 000 kan bli tungan på vågen??

TV 4 SPORTEN var den jag pratade med mycket positivt inställd till initiativet, men tyvärr var den mannen som hade hand om det på ett möte och jag har inte fått tag på honom men jag hoppas och tror på ett glatt gensvar där.

NU till det ROLIGASTE! Det var kontakten jag fick med VIASAT MOTOR. De skulle kunna tänka sig att gå in och sända allt från både motocross SM och elitserien såvida bara finansiärer hade funnits (De räknar med kostnader på 50-100 tusen/tävling att sända hela heat). De var liksom oss alla här på gruppen vänligt inställda till att motocross och enduro skulle sändas men precis som de flesta företag måste de ju gå med vinst. Vi kom fram till att ett sammarbete mellan SVEMO och Svemos sponsorer och Viasat Sport skulle kunna öppna upp för sammandragsmagasin som rapporterar kanske en gång varannan vecka från elitserie och SM tabeller, tar upp intervjuer och rapporterar om läget i crossverige, Hade detta slått och det dragit till sig de stora företagen så kanske nästa säsong att de kan gå ut och sända hela motocross heat från de största tävlingarna.

Har Ni frågor, tankar, tips ideér eller annat som skulle kunna gynna gruppen eller motocrossen,, hör gärna av Er till mig!

Länk: Vi som vill att riksmedia ska sända från motocross SM och elitserien på facebook.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top