Mats Åkerblom i USA

Mats Åkerblom som oturligt crashade under Sveriges VM deltävling i Uddevalla förra året är ordentligt på väg tillbaka. Mats befinner sig just nu på MX Heaven i USA och tränar så mycket som kroppen orkar. Vi tog kontakt och ställde några snabba frågor om hur det känns med körningen på andra sidan det stora havet och hur tankarna går kring säsongen 2010.

Du gjorde en otäck crash under VM i Uddevalla, hur känns allt nu?
Det har varit väldigt tufft att komma tillbaka, mycket tuffare än jag trodde det skulle vara men det är bara att kämpa vidare. Kroppen känns ganska bra nu så jag tränar på så mycket kroppen orkar med!

För tillfället befinner du dig i USA och kör hoj, hur fungerar det?
Ja jag befinner mig nu hos Stefan Elvin på MX-HEAVEN i USA och det funkar jätte bra, bättre kan man inte få det, jag rullar på i lugn takt för att komma ifatt!

Är allt så bra med att åka hoj i USA som man får känslan av, är träningsmöjligheterna oändliga?
Ja jag tycker det är helt perfekt här, på MX-HEAVEN kan man träna hur mycket som helst det är bara du själv som sätter gränserna. Sedan är det alltid ett gäng riktigt snabba förare på varje träning så det finns alltid nån att dra mot och banorna är 1000 ggr roligare än banorna hemma både för motionärer och för elitförare. När du åker till ett ställe så finns det oftast 2-3 banor att välja mellan med olika svårighetsgrad.

Hur ser planerna ut för säsongen 2010, blir du kvar i USA och kör?
Jag ska vara här i sex månader och träna stenhårt för att avsluta med att köra några nationals, går det bra så ska jag försöka stanna men gör det inte det så får jag packa och åka hem och hitta på nått annat.

Om du blir kvar i USA, hur kommer upplägget se ut där borta, team, hoj, m.m.
Jag kommer att köra för MX-HEAVEN på en Kawasaki 450 under den här perioden sen får vi se vad som händer, vore kul att komma hem och få lite revansch på GP tävlingen i Uddevalla men som sagt helst är jag kvar här!

Är det endast Nationals som gäller eller kommer du även att försöka träna för att försöka dig på Supercross på en högre nivå?
Till en början är det nationals jag satsar på men kommer att träna supercross också och känns de bra så kanske jag testar nåt sånt nästa säsong men det finns inte med i planeringen nu!

MVH Mats Åkerblom Racing

/Tomas mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top