Lördagens SM kval i Västerås är nu avklarade.

sebastianlorenz_vasteras

Kim Lindström som skadade sig under SM i Finspång kör inte denna helg, men kommer att vara på plats under söndagen för att supporta teamet. Kör gör i teamet Emmy Wallberg, Sebastian Lorenz och gästspelar gör Dennis Lindberg

Emmy Wallberg hade under morgondagens kombinerade träning och tidsträning 5:e tid.

–          Funkade dåligt fram tills sista varvet som inte heller var helt hundra. Det var en del folk i vägen, men fick till en helt ok tid.

I kvalheatet som sedan kördes gjorde Emmy en kanonstart och låg ut på första raksträckan på första plats. Tappade sedan Sandra Adriansson, men låg på andra plats fram till tredje varvet då även Frida Östlund tog sig förbi. När sedan Adriansson crashade låg Emmy återigen på andra plats ett tag för att sedan tappa Sara Pettersson och tillslut även Sandra Adriansson. På det sista varvet blev det strul med två varvade förare och även Emmy blev inblandad. Det tog ett tag för Emmy att komma igång och hon körde in på en 12:e plats.

–          På sista varvet crashade två varvade förare precis framför mig och jag körde tyvärr rakt in i dem. Tog ett tag att få igång hojen, men rullade i mål som 12:a.

Sebastian hade återigen ett motigt tidskval. En cykel som inte riktigt gjorde som Sebastian ville gjorde att han fick nöja sig med en 13:e tid.

I kvalheatet fick Sebastian inte alls till starten och började på en placering strax innanför topp tjugo. Han jobbade sig sedan upp bra genom heatet och slutade på en 9:e plats.

–          Trampade upp ett startspår långt till vänster på innern, men eftersom jag fick välja som nummer tretton var det redan någon som tagit mitt spår, fick snabbt försöka göra i ordningen ett nytt. Fick inte alls till utsläppet och var runt 17:e i starten.

I teamtältet har vi för helgen också besök av Dennis Lindberg som jobbar och kör för Yamaha Store Västerås. Dennis kör inte längre aktivt utan endast inhopp i utvalda SM deltävlingar och självklart blir det då ett inhopp på hemmabanan.

På tidskvalet slog Dennis till med en riktigt fin 9:e plats och han tyckte körningen kändes bra. I kvalheatet gjorde han sedan en kanonstart och var ut på en 7:e plats. På det andra varvet skulle han ta sig förbi en kille, men krokade ihop i en kurva och båda crashade. Dennis körde sedan upp sig från runt 20:e plats till 13:e i mål.

Samtliga resultat på mx-results.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top