Lag VM i punktform

Vad var då egentligen bra med Motocross of Nations i Belgiska Lommel, jag punktar upp några favoriter här.

  • Finns bara ett sätt att börja och det är Sveriges insats. Vilket sjukt taggat gäng som var på plats, de jobbade verkligen som ett lag och alla kämpade in i det sista. En 12:e plats är riktigt bra och det ska alla inblandade vara mer än nöjda med. Grattis till Kim Lindström, Kalle Olsson, Filip Bengtsson, Jocke Hansson, Håkan Olsson och alla andra som varit inblandade.
  • Vilken fantastisk tävling Motocross of Nations är och vilket härligt arrangemang det blev på banan i Lommel. Enligt Youthstream var det 65 000 besökare på plats. Det låter kanske lite skarvat, men det var riktigt mycket folk och ett fantastiskt drag.
  • Alla ditresta svenska fans ska ha både en,två och tre guldstjärnor. Det var flaggor, tutor, egentryckta tröjor, Sverigekalsonger m.m. och bara glada miner. Det skreks runt banan så våra förare nästan blev oroliga att något hänt eller att de var på väg att bli omkörd av någon toppförare, tills det visade sig att det var svenska fans som hejade på dem.
  • Tony Cairoli visade var skåpet skulle stå med två stycken heatvinster. I det sista heatet jagade sig Jeffrey Herlings upp från en katastrofstart, men när det blev hett om öronen för Cairoli valde han helt enkelt att bara öka några sekunder per varv.
  • Justin Barcia var den amerikanare som imponerade mest och hade han inte rensat framhjulet från ekrar när han körde in i De Dycker så hade han säkert varit på pallen individuellt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top