Kim Lindströms egna rapport från lag VM

kimlindstrom_lommel2012

Här har ni Kim Lindströms egna rapport från årets lag VM som kördes i Lommel, Belgien.

Hej, är hemma nu från Lag-VM som gick i Belgien,Lommel. Det har vart en häftig upplevelse att få vara med och köra när det står fullt med folk runt banan och bara skriker och hejar.

Lördagen bestod av träning och ett kval där man kör mot dom som kör i samma klass som jag gör. Banan var harvad och blev väldigt mjuk och djup och väldigt svårkörd. Var 19:e på träningen men det kändes inget bra när jag åkte, utan var mest ute och försökte hitta känslan på banan.

I kvalet så fick Sverige gå ut som nummer 5 på grinden, jag var först ut av svenskarna att kvala och jag gjorde en bra start och var ut som nia, det var riktigt häftig då alla svenskar stod och skrek runt banan och hejade och på ett ställe var det en svenska som sprang ut i banan och hejade vilket jag tyckte va sjukt häftig känsla. Hände att man tittade sig runt om det kom någon storförare men det var ingen där och man förstod att de hejade på mig!

Tappade mycket första varvet när jag inte hittade något flyt men tyckte jag kom in i det en stund men sedan tappade jag det helt och halkade ner till 16 i mål men känns som jag skulle vart runt 12e plats, men 16e var en bra placering. Dom andra svenskarna kvalade också bra och vi kvalade in som 13e lag och alla var väldigt glada att vi kvalade in, det var vårt mål då Sverige inte kvalat in sen 2007.

I mitt första heat på söndagen så fick jag gå ut som 33e gubbe då Kalle Olsson med en MX2 cykel fick starta som 13e. Gjorde en dålig start och vet inte vart jag var i början men låg där bak och harvade. Men jag kämpade på och kunde rulla imål på en 23 plats iallafall.

I andra heatet var det Mx2 och Mxopen som körde och båda gjorde ett bra resultat och de slutade 15 och 18e plats.

I mitt andra heat var det jag och Filip Bengtsson som körde och jag fick nu gå ut som 13e gubbe och valde ett spår ganska långt in men gjorde en jätte dålig start och var återigen långt bak i fältet så fick kämpa på igen men mot slutet tog krafterna slut och jag blev 24a i mål.

Det visade sig att vi blev totalt 12a i lag-vm och det är kanon, bästa resultat sedan 2001.

Vill tacka alla Svenska supporters som var där och hejade och kom fram och peppade. Sedan vill jag tacka Jocke Hansson och Håkan Olsson som var med hela helgen och peppade och styrde upp allting och trodde på en så man fick var med i laget.

Nu är säsongen nästan över, jag har bara en tävling kvar i holländska den 21okt.

Vi hörs /Kim

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top