Kvaldag Uddevalla för Team mxstar.se

Sebastian Lorenz start

Riktigt, riktigt kallt väder har det varit i Uddevalla under lördagen, men det har såklart inte stoppat årets sista SM deltävling från att genomföra sin kvaldag.

Den korta summeringen för team mxstar.se är 4, 4, 4. Den lite längre versionen är att Emmy Wallberg inte riktigt fick till starten, men snabbt var upp på en 4:e plats. Den placeringen höll hon sedan in i mål. På 3:e plats körde Emmys konkurrent om den totalt 3:e platsen i SM Frida Östlund in, ca 25 sekunder före Emmy.

Sebastian Lorenz slog till med årets start och på det årets körning i sitt kvalheat. Ut i första backen var Lorenz på en 3:e plats, men kunde snabbt köra upp sig till en 2:a plats. Under heatets gång tappade han sedan Even Heibye och även Fredrik Karlsson. Sebbe körde in på en mycket fin 4:e plats och kommer kunna välja ett bra startspår inför morgondagens finaler.

Kim Lindström var inte riktigt med in i första kurvan, men ett riktigt bra första varv gjorde att han varvade runt 5:e plats. Han kunde sedan köra upp sig en placering och när Filip Thuresson bröt i ledning slutade Kim även han på en 4:e plats.

För helgen har vi i Team mxstar.se depån även gjort plats för Erik Appelqvist i 85U klassen och Jesper Maadre i MX2U klassen. Erik som slåss om den totala vinsten i 85U klassen körde riktigt bra och slutade på en 2:a plats. Jesper Maadre har varit skadad under större delen av säsongen, men kunde trots det knipa ett antal poäng via en 19:e plats.

 

Foto: Jennifer Wallberg

emmywallberg_uddevalla

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top