Kiropraktorn!, ny artikelserie hos MXSTAR.SE

Magnus Eriksson, kiropraktor.se

En ny artikelserie kommer publiceras på MXSTAR.SE. Författare till artiklarna är Magnus Eriksson. Förutom att han själv kör cross och enduro är han Legitimerad Kiropraktor samt lärare på Kiropraktorhögskolan. Han har medverkat som kiropraktor vid två Six Days och anlitas av många ur cross/enduroeliten. Artiklarna kommer inte handla så mycket om själva motorcykeln utan mer om kroppen, skador, träning och lite annat smått och gott.

Ni läsare har även möjligheten att påverka innehållet i framtida artiklar. Förslag på ämnen eller rena frågor skriver ni till Kiro här på MXSTAR.SE, eller skickar till mangemassor@hotmail.com så kommer framtida artiklar att byggas upp kring era frågor.

Å vem är då Magnus Eriksson?

Den 21:a September 1978 kom jag till världen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Jag har en storasyster och för att ni skall få en bild av hur hård min uppväxt var pga detta kan jag berätta att det första hon gjorde var att köra ner händerna i käften på mig för att kontrollera om det fanns några tänder…….och så fortsatte det. Men det är en annan historia.

Första motorcykeln damp ner vid 12 års ålder efter ett föredrag av Herr D. Wicksell på fritidsgården. Därefter börjades det köras. Många timmar gick dock åt till att samla mod till att åka upp och ner för de hemska backarna på rörken….ajajaj va dom var större och brantare förr ; ) Jag lade mig till med en amerikansk åkstil direkt (mycket hängandes över styret) vilket resulterade i otaliga vurpor över styret.

Vid 14 års ålder kom den största smällen. Crosstävling i Tierp, låg 6:a och tänkte ”jag får stå med i Race….”. PANG Slår runt baklänges i platån, landar på svanskotan och kan inte ta mig fram annat än dubbelvikt i två veckor. 3 kotor lätt komprimerad och läkarna sade att det skulle gå över av sig själv bara jag försökte sträcka på mig…….hmmmmm. Jaja, sängläge och en terroriserande syster gjorde till slut att jag blev ”bra”. Kom igång och började åka igen. Några år senare inför en serietävling i DIV 1 östra 250cc klotar man i Torkelsbo och sopar i ryggen igen. Dåvarande klubbkompisen i SMK Uppsala sade åt mig att åka till sin mamma som är kiropraktor. Tog mig dit 4 dagar senare med lite nervösa steg. KNAK, RASSEL liggandes på ena sidan RASSEL, KNAK liggandes på andra sidan Å så nacken på det. Reser mig upp……………..Men va fan, så här bra har jag inte varit på en jäkla massa år. Lite massage veckan efter och jag kände mig som ny. Här föddes intresset till det jag idag arbetar med.

kiropraktor.seNågra år på kontor för att få ihop stålars blev det. Sedan utbildade jag mig till Massör. Började direkt jobba med Almtuna i hockeyallsvenskan vilket ledde mig in på idrottsskador och rehabilitering. Nu står jag här med min Legitimation som Kiropraktor efter 5 års studier. Under denna tid har jag, som massör, även varit med Anders Eriksson 2 år på cross SM och Mx4all, varit till Nya Zeeland och Chile på lag-VM i enduro och runt hela landet med Almtuna hockey. Utöver detta är jag även lärare på Kiropraktorhögskolan i Stockholm.

Den första December 2007 öppnade jag min klinik i Uppsala där jag tar emot allt från akuta smärttillstånd till mer kroniska besvär och rehabiliteringar i hela kroppen. Allt från stukad lilltå till ryggskott och huvudvärk.

Hur man kontaktar och hittar till mig kan man se på www.kiropraktor.se Nu skall jag alltså skriva lite här på mxstar.se. Vi får hoppas att artiklarna kan väcka intresse för saker som inte sitter monterade på ramen och att ni har funderingar som kan bidra till en så intressant artikelserie som möjligt.

Hälsningar Kiro, Magnus Eriksson Leg. Kiropraktor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top