Kim Lindström rapport VM i Lettland

kimlindstrom_uddevalla12

Hej igen. Här kommer en sen rapport från VM i Kegums i Lettland.

Banan såg kanonfin ut på fredagen och jag trode det var en riktigt sandbana som jag gillar men det visa sig att det bara var sand på toppen sedan var det stenhårt och riktigt halt under.
På fredagen tog det ett tag innan jag kom in i banan eftersom jag aldrig vart där och visste inte riktigt i vilken ordning hoppen kom, men som tur är det så är de två träningarn på fredagen och ett kvalheat så han köra in mig på banan.

I kvalheatet så såg banan fin och torr ut men det vattnade sönder den på vissa ställen, gjorde en bra start och var ut runt femtonde plats och körde upp mig ganska fort till en tolfteplats men gick omkull efter ett farthopp då jag fastnade med fotpinnarna i spåren och tappade kontrollen, slog i min onda axel igen vilket var en besvikelse då jag vet att det tar ett tag innan jag får tillbaka orken i den. Kom upp igen och kunde köra imål som 23a.

Under natten till söndagen så regnade det massor men banan höll bra på träningen men efter det så kom regnet igen och det var inte lite utan den gjorde om banan till lrevälling och väldigt hal.
I första heatet gjorde jag ingen bra start och var ut runt 20 plats men körningen kändes bra och körde upp mig till 17 och hade 16onde gubben inte så långt framför men fick problem med cykeln och var tvungen att bryta, fick en sten som i kedjan som slog sönder lite saker så oljan läckte ut. Synd när körningen gick bra trots leran.

I andra gjorde jag en lite bättre start men missade i andra kurvan och låg igen runt 20 men körde upp till 17 och allt kändes bra till jag landade i ett slag och kraften gick upp i axeln och fick slå av och vila i två varv men sedan kom jag inte tillbaka till tempot och tappade en förare och slutade 18.

Är nöjd med helgen, sånna saker som händer ibland som man inte kan rå för. Nu laddar jag inför SM i Finspång den 11-12 aug, den banan och jag har lite otalt med varandra men iår ska jag få min revansch och jag vet att jag är snabb på den banan så dom andra kommer det få jobbigt, mitt mål är inte bara att vinna tävlingen utan det största målet är att vinna över banan som gjort att jag fått lite skador genom åren…Vi höres!

/Kim

Foto: Mikael Hylander

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top