Kim Lindström rapport Ulricehamn

kimlindstrom_pallen_ulricehamn

Kim Lindström slog till och vann helgens fjärde SM deltävling i Ulricehamn. Här har ni Kims egna rapport.

Kim Lindström rapport

Hej igen. I helgen har vi kört den fjärde deltävlingen i SM motocross och det gick i Ulricehamn, en bana som är mjuk på toppen men hårdare under så det är ingen riktigt sandbana.
Dom väntade mycket regn i helgen men vi slapp att få regn under race dagarna utan det kom på nätterna men banan höll hög standard iallafall.

I tidskvalet så kunde jag sätta snabbaste tiden med en sekund till tvåan så det kändes bra och jag trivdes på banan, I kvalheatet gjorde jag en kanon start och var först in i kurvan och kunde dra på i mitt tempo, på andra varvet hade jag fått en lucka då jag landade lite tokigt i ett hopp och det röck till i styret och jag slog upp min gamla skada på axeln igen men det brukar hända ibland och det gör ont just då men sen släpper det och ömmar lite bara i musklerna. Jag fick släppa styret och skaka armen lite för att det skulle släppa och tvåan fick åka förbi och fick 15-20 meter innan jag kunde börja gasa igen, jag kom ikapp ganska fort och gjorde en attack och gick upp i ledningen igen, jag fick en liten lucka och kunde köra att lugnt sista varv in i mål och vinna kvalheatet.

Till söndagen kom det en jätteskur på natten igen men det syndes inte så mycket på banan så den var kanon.
I första heatet gjorde jag en bra start igen och var ut som trea och det tog några varv innan jag kom om tvåan och ettan hade fått ryckt lite, vi höll ungefär samma avstånd i tio minuter innan jag blev påmind att jag legat sjuk hela veckan och inte var riktigt hundra i kroppen så jag blev trött och fick slå av lite, så det blev att rulla runt de två sista varven för att sprar lite krafter till nästa heat. Jätte nöjd med årets första andraplats och att starten var så bra.

Kände mig väldigt seg och trött mellan heaten så gick och vilade lite och tog lite red bull för att piggna till sen innan heatet.
Jag gjorde en bra start igen och och var tvåa in i första kurvan men höll i lite längre och kunde smita förbi och vinna årets första holeshot, jag försökte nu dra så mycket jag kunde för att få en lucka men Filip som var två hängde på när vi åkte ifrån de andra och han gav sig inte, men efter några varv så slog han av på tempot och backade av och då tänkte jag att det var klart eftersom jag hade krafter kvar och han verkade trött men då slappnade jag av för mycket och började göra misstag och missa spåren och vallarna så jag tappade den luckan jag fick och han låg hela tiden 2-3 sek bakom, försökte rycka igen men lyckades inte utan gjorde mer misstag då så jag slog av och väntade på om han skulle göra någon attack igen men den kom aldrig och jag kunde rulla imål och ta min första heatseger för iår och även vinna totalt!

Jag är jättenöjd med helgen och att mina starter var så bra, nu är det bara att ladda inför nästa tävling som är Uddevalla VM så det ska bli kul.

Vi hörs! /Kim

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top