Björn Andersson borta resten av säsongen

bjornandersson_ripa2010

Björn Andersson kom inte till start i helgens SM i Ulricehamn och förklaringen är en axelskada som kräver operation. Tyvärr blir Björn borta resten av säsongen.

BORTA FÖR SÄSONGEN

Säsongen har varit kanon bra hittills och har gett mersmak. Jag har inlett med 4 stycken 4:e placeringar i SM och jag har dessutom tagit min karriärs andra “holeshot” i Tomelilla. Men det som åndå sticker ut mest och som jag är mest nöjd med är min 3:e plats i första heatet i Osuna (Spanska Mästerskapen) 

Men den 27:e Maj under den 5:e deltävlingen i Spanska Mästerskapen på en bana nära Barcelona, en annan förare hoppade snett i en dubbel och vi fastnade i varandra och kraschade. Jag skadade då axeln, det kändes som att det behövdes ett par veckors vila för att sedan vara tillbaka på banan igen. Känns ändå surt då det inte var mitt fel att jag kraschade.

Träningarna innan Tibro Sm kändes helt okey och jag var hoppfull. Men under lördagens tidskval i Tibro kändes det inge vidare. När jag var tvungen att fresta på axeln så hörde jag ett konstigt knarrande och det gick som en elstöt genom hela kroppen, innan det högg det till nåt fruktansvärt. Något hände då med axeln. Men jag fortsatte att köra hela helgen och kunde rulla in på en 20:e och 9:e plats i finalerna med en hårt tejpad axel. Hade ingen stabilitet alls kvar i axeln. I veckan har jag varit till läkaren och kollat upp axeln och det finns inget annat alternativ än att operera. Det blir en lång konvslicens och jag blir borta resten av säsongen. Känner annars att jag har mycket kvar att ge som jag aldrig hunnit visa på hemmaplan. Det här är sjunde riktiga långtidsskadan under mina 11 år som elitförare. Men jag kommer med all säkerhet att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa år!

Nu ligger fokus på att få till en bra rehab så att axeln blir riktigt bra samt på mitt årliga läger i Marbella, Spanien som kommer att starta den 28:e december

och håller på till och med vecka 10 För mer information om mitt läger kolla in www.marbellamx.com

/Björn Andersson #33

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top