Kim Lindström byter till KTM

kim_ktm2

KTM förstärker med ytterligare en toppförare till 2013. Klar för KTM Scandinavia är nämligen även årets SM silvermedaljör i MX1 klassen, Kim Lindström.

Kim är inte helt obekant med det österikiska märket då han även 2009 och 2010 tävlade för KTM.

– Det är en helt ny modell av den 450 cykel jag kommer köra nu, mot när jag senast körde KTM. Det känns riktigt bra att vara tillbaka på KTM hos KTM Scandinavia och kommer bli det lilla extra som behövs för mig att ta ett kliv till i karriären, säger Kim själv.

Kim blir kvar i MX1 klassen i SM och kommer med största sannolihet att köra på en KTM 450 cykel. Fortsättning blir det även i det holländska mästerskapet och det med uttökat samarbete med JH MX Service.

– Jag har en riktigt kanondeal med JH MX Service i Holland och jag tror att det kommer ge mig ett extra lyft även i den serien, som jag fortsätter satsa fullt ut på, berättar Kim om den satsning han fortsätter göra utomlands.

Hemma i Sverige kommer Kim som sagt att ha hjälp direkt från KTM Scandinavia i samarbete med Jonte Engdahl, je68.se.

– Jag samarbetade med Jonte även förra gången på KTM och det känns tryggt att vara tillbaka där. Jag tror det kan bli ett kul samarbete då även Filip Bengtsson och Viktor Björklund hör till Jonte, berättar Kim.

Jag ringde även upp och pratade lite med Peter Johansson, sportchef på KTM, för att höra hur hans tankar gick kring det nya kontraktet med Kim och säsongen 2013 för KTM i allmänhet.

– Känns jätteroligt att ha tilbaka Kim, det var ett tag sedan nu och han har hunnit med både blått och grönt emellan. Huvudkontoret i Österike ville att vi skulle satsa och vi har nu tre stycken medaljkandidater vi hjälper i varje klass, MX1, MX2, 125 och 85, berättar Peter.

– SM premiären kommer att gå i tung sand i Saxtorp och vi tror att både Kim Lindström och Filip Bengtsson kommer utmana Filip Thuresson där. Thuresson dominerade lite för lätt i år, det behövs några grabbar som kan utmana honom genom hela heaten, forsätter Peter sina tankar om nästa år.

– Jag vill verkligen passa på att tacka Kawasaki Sverige och Joakim Karlsson för all hjälp under årets säsong. Även bröderna Forsell på Forsells Motor som ställt upp mycket. PSE Parts med Sebbe och Matte Andersson för all hjälp med grymma FOX kläder och hardparts. Samt alla mina andra sponsorer som ställer upp otroligt mycket för mig, avslutar Kim Lindström.

Länk: ktm.com, je68.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top