Jonas Bodin skadade tummen på Nya Zeeland

Jonas strax innan olyckan var framme

Under det senaste racet här på Nya Zeeland, Woodville Grand Prix den 25 jan ramlade jag i det första heatet och bröt tummen. Jag fick åka in till det lokala sjukhuset för att lägga den till rätta och få på ett gips. Tyvärr så blev det inte så bra gjort så nu måste jag opereras. Operation kommer att göras av Nya Zeelands bästa hand och axel specialist som min NZ vän Ollie Sharp har lyckats att få in mig hos. Jag kommer att läggas på operation bordet den 9 Mars och väntas vara tillbaka på cykeln i början på april när jag återvänder hem till Sverige. Min vistelse här i Nya Zeeland har varit rolig, vädret är fint och jag har haft väldigt bra kontakt med Honda NZ och gamle världsmästaren från 1996 Shayne King som har sett till att jag har haft en cykel att åka på.

Förövrigt kan jag meddela att jag kommer att ha fortsatt samarbete med Honda Sverige och HondaCity och den nya Honda CRF450:n.

Efter 6 år med FOX så kommer jag nu att byta förklädnad och använda mig av Hondas egna kläder, Arai hjälmar från Allright, olja från Pro Honda Oils and Chemicals, däck från Bridgestone och Fairings kostillskott och sportdryck.
Jag kommer under detta år enbart inrikta mig på SM, det kommer inte att bli nått VM då ekonomin sätter stopp och jag känner att farten inte finns där. Det kommer inte heller bli nått Elitserien då jag har återvänt till min moderklubb, fast med nytt namn: MX Stockholm.
Vi syns ute på banorna.

Text och Bild: Jonas Bodin
Länk: jonasbodin.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top