Johansson mpe rapporterar från grönbetet

Nyvaxad trailer mot nya äventyr

Ibland funderar man på hur i hundan allt kan kännas så jädrans underbart, och hur man kan ha en känsla av medvind oavsett vad sjutton man hittar på.

Nu är man mitt i ett sådant stimm igen, men fågelkvitter, sol, tjälfria banor, och bara sådär helt underbar CRF-musik från våra Akrapovic-skorstenar!

Förra helgen passade vi på att köra några ordentliga träningspass på Landskronas som alltid välpreppade motorstadion, och även om man kände sig överkörd av tåget på hemvägen, så smilade man så truten nästan gick hela varvet runt i hela den efterkomande veckan. Även denna helgen har förarna varit på Sydsveriges olika banor, men tyvärr kom verkligheten ifatt mig själv, och jag blev inlåst i tvätthallen med att vaxa teamlastbil och trailer inför kommande äventyr.

Nu när förarna fått några veckors barmarksåkning i sina kroppar, börjar känslan av att köra odubbat kännas bra igen, och vi kan äntligen fortsätta förberedelserna inför vår/sommarsäsongen.

Under kommande helg, har vi planerat en ny träningshelg för teamets förare, och denna gången kommer basen att vara förlaggd hos vår fjädringstekniker Niklas Månsson´s  mc-butik Motostar i Sjöbo.

Calle BjerkertHelgens focus kommer att ligga på att få till finliret med Cross och Enduroprov, och för att få till de bästa förutsättningarna har vi lyckats få tillgång till ett av landets i särklass bästa träningsområden för detta ändamål. Det enda orosmålnet med sådana här test/träningshelger är att teamets alltid så blixtrande snabbe teamchef hela tiden måste lägga band på sig, för att inte skjorta av förarna så till den milda grad att dom åker hem och säljer sina hojar. Som "factory hardpart" har vår fantastiske styrsponsor Tommaselli tagit fram en special styrpads med texten "Do not beat your riders to much"

Nu är i och för sig Tommaselli ganska vana vid att göra specialbyggda styrpads till Teamet. Efter Stångebroslaget förra året utvecklades en specialdesignad styrpad till Calle Bjerkert -med en kulram monterad mitt i synfältet. Detta efter att Calle kört in till Pit-stop efter andra, istället för efter det tredje varvet. Vi är väldigt både glada och stolta över att få arbeta tillsammans med företag som är såpass flexibla att dom helt ställer om sin ordinarie produktion för att ge oss det absolut bästa materiella förutsättningarna som krävs för att lyckas!

Snacka om att man längtar till helgens bravader med Akrapovicmusik från morgon till kväll. Är det inte helt underbart att alltid ha en massa saker man verkligen ser fram emot, dag efter dag, år efter år. Trots att detta är 28:e tävlingssäsongen man går in på, är det första man tänker på varje morgon att få komma till verkstaden och släppa ut hojarna på grönbete. Nästan gränsfall till lite sjukligt…

Text: Joakim 
Länk: johanssonmpe.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top