Johan Carlsson klar för Husqvarna 2012

johancarlsson_husqvarna

Enduro och motocrossföraren Johan Carlsson från Västerås som fyller 23 år nästa år gjorde i dagarna klart med en ny styrning för nästa år. Från och med årsskiftet, dit Johan räknar ned med stor otålighet så kommer han att styra en Husqvarna TE250 med uppbackning från importören i Sverige HVA Motorcyklar AB.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i den “lilla” klassen efter ett par år på 450kubikare. Husqvarna vann två klasser i enduro-VM 2011 vilket säger allt om kapaciteten på deras cyklar, och att importören dessutom är stationerad här i Västerås är bara grädden på moset konstaterar Johan glatt.

Alla som minns Johans våldsamma satsningar senast han satt på en MX2-hoj gläds naturligtvis åt nyheten att vi åter kommer att få se honom på liten cykel igen. Även Johan själv ser fram emot att återigen få vrida på gasrullen med mindre kubik under sig.
– Jag har alltid tyckt att det varit roligare att köra i MX2-klassen, men jag tror samtidigt att det varit nyttigt för mig att tillbringa några år på stor cykel. Min fokus 2012 kommer att ligga på enduro-SM där jag ska tävla i SM1-klassen. Utöver det har jag en jättelång lista på både tävlingar och andra discipliner jag vill tävla i där tiden och ekonomin får sätta begränsningarna. Jag vill definitivt försöka starta i de stora varvloppen men också köra så många deltävlingar i enduro-VM som möjligt.

Vad har du att säga till alla som hoppas få se dig lite mer på landets crossbanor igen?
– Jag har fått en fantastiskt bra uppbackning av Husqvarna och det finns inga begränsningar som hindrar mig från att tävla i motocross också i mån av tid. Det har givetvis funnits många stunder de senaste åren då jag varit sugen på att ställa upp i motocross-SM till exempel, och nu har jag äntligen riktigt bra material som tillåter mig att dubblera om jag får tid. Jag vill inte avlägga några löften i det här skedet, men det ser i alla fall mer positivt ut än på flera år, säger Johan.

Istället för nedräkning mot 24 december som de flesta barn runtom i världen nu ägnar sig åt så är det alltså 1 januari 2012 som Johan ser fram emot. Glad som ett barn på julafton är han dock redan då samarbetet med Husqvarna är något han verkligen ser fram emot.
– Kombinationen av kapaciteten på deras cyklar och den uppbackning de erbjudit mig gör att det känns som jag vunnit på lotto nästan. Det ska bli otroligt inspirerande att representera dem på ett bra sätt och motivationen är på topp inför uppbyggnadsträningen inför 2012. Att köra motorcykel är det bästa jag vet, och nu får jag möjlighet att köra både enduro och kanske lite cross med riktigt bra uppbackning så jag är superglad helt enkelt, sammanfattar Johan.

Även Pär Kandell som är VD för HVA Motorcyklar AB ser fram emot 2012.
– Jag har känt till Johan sedan länge och vet att han har en enorm kapacitet som motocrossförare. Jag har dock imponerats lika mycket av hans förvandling till en av landets absolut främsta enduroförare på bara några år, och ser fram emot att se vad han kan åstadkomma på Husqvarnas TE250 i enduro-SM som är vårt huvudmål med det här samarbetet. Detta innebär inte på något sätt att vi kommer att sätta käppar i hjulen för Johan om han vill ställa upp i andra tävlingar. Tvärtom så vill vi att han ska tävla så mycket som möjligt vare sig det gäller enduro-VM eller motocrosstävlingar. För oss är det bara en bonus om Johan också kommer att synas mer på landets motocrossbanor igen, sammanfattar Pär Kandell.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top