Jag vet vem som vinner motocross SM

Vissa har det och vissa inte. Just nu kan jag skryta med att jag sitter inne på spåkulan som redan nu vet hur motocross SM kommer att sluta.

MX1

Kunga klassen och med all rätt den klassen som känns mest intressant. Självklart är det spåkulan som bestämmer, men det som känns extra bra är att det är tre riktigt snyggingar på pallen.

  1. Högst upp på tronen när säsongen är slut kommer vi precis som förra säsongen att ha Filip “Fillibang” Bengtsson. Han kommer checka ut redan första heatet i Saxtorp och knäcker resten av SM grabbarna redan där.
  2. Marcus “Mackelito” Norlén lägger av efter denna säsong och självklart hade det varit snyggt att avsluta med ett guld. Efter en vansinigt jämn säsong får han dock ge sig med ett silver och det är ju inte så illa av en trött tvåbarnsfarsa. Kommer ju passa bra med starnummer 2112 också när han glider runt i motionsserierna de närmsta åren.
  3. Kim Lindström har biffat på sig under vintern och är nu ännu snyggare utan tröja i depån än tidigare. Några riktigt snabba heat varvat med lite trögare resultat gör att silvret från förra året byts ut mot ett brons.

MX2

Heja Norge, heja Norge….eller blir det verkligen så? Even Heibye dominerade förra året, men har de verkligen kommit ihåg att dra åt alla skruvar på göken? Spåkulan tror tyvärr inte det och efter en del strul under säsongen hamnar han utanför pallen.

  1. Högst upp får vi istället Eddie Hjortmarker. Är man ute och drar i VM cirkusen så ska man ju såklart toppa med även ett litet, litet SM guld.
  2. Kenny Ken Bengtsson har fladdrat lite upp och ner i resultaten, men nu är det dags. Dominerade hem Veinge och det gjorde spåkulan glad. Dubbelt gök i toppen med andra ord.
  3. Här hade faktiskt spåkul bestämt sig för en Husky-varna, men ändra sig i sista sekund. Kanske hade Erlandsson någon mindplay med i det hela, vad vet jag. Hur som helst avrundar Kalle Olsson på sin Honda pallen i år.

MX-Girls

Regerande mästare och VM föraren Emelie Dahl gick på skroten och är borta hela säsongen. Nu tror jag inte att det hade spelat någon roll, för MX-Girls klassen har fått besök från förare längre bort än Norge.

  1. Natalie Kane simmar hit från Nordirland och med två fingrar i näsan* kör hon hemma hela SM serien. Tillhör man VM toppen så har man inga problem att köra åttor runt de svenska tjejerna.
  2. Problem med nerverna i VM är inget som märks i SM för Sara Pettersson. Natalie Kane försvinner redan på de första varven, men en säker silverplats blir det.
  3. Inte en ändå norsk har spåkulan klämt in än så länge, men nu i sista sekund kommer det. Genette Våge dundrade hem en heatseger i sista SM:et i Västerås förra säsongen och det tar hon med sig enda upp på pallen i år.

*Notis. Kenneth Gundersen myntade en sen natt för några år sedan uttrycket “Två fingrar i näsan”. Han berättade helt enkelt att han kan köra ifrån alla svenskar med just “Två fingrar i näsan”.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top