Skvallerspalten, vad hände egentligen i Saxtorp?

filipbengtsson saxtorp2014

Here we go. Det kändes absolut dags för en liten punktlista från helgens första SM deltävling i Motocross, som kördes på Saxtorpsbanan utanför Landskrona.

 • Kalle Olsson djungelhoppade farthoppet ut på startrakan i kvalheatet, plattlandade och fick sin bakdämpare att explodera. Följden blev även mosade rör och ett brutet kvalheat. Ingen fara för Kalle som gick vidare genom snabbaste tidskvaltid tidigare på dagen. En helt otrolig bildserie på hoppet har ni HÄR!
 • Återigen problem för Kalle Olsson i första finalheatet. Från ledning var det istället denna gång motorn som gick på lunch, något ventilrasliknande gjorde att Kalle tyvärr tvingades bryta.
 • En uppenbart revanschsugen Kalle visade att han vill vara med och slåss om guldet och vann det andra MX2 heatet före Even Heibye. Even kom från en dålig start, men Kalle körde fantastiskt bra.
 • Markus “Mackelito” Norlén kör sin sista SM säsong och den hade verkligen kunnat börja bättre. Två varv blev det i första heatet MX1 och sedan ingen start i det andra. Mackan har varit sjuk senaste veckan och kroppen sa ifrån och det tog tvärstopp direkt. Riktigt tråkigt, för i ärlighetens namn så rök nog chansen till en total topp-placering i SM.
 • För första gången i historien så livesändes SM i motocross och det på sidan www.mxlive.se. Mindre tekniska inkörningsbekymmer med sändnignen i början av dagen, men ett mycket nöjt produktionsgäng när dagen avslutades. Själv jobbade jag som kommentator för första gången och det var en väldigt kul erfarenhet.
 • Även Ken Bengtsson hade problem under lördagens kvalheat i MX2. Moussen i hans bakdäck gav upp och däcket krängde av från fälgen. Ken lyckades dock bra med revansch i båda finalheten och två 3:e platser gav en total 2:a plats.
 • Fillibang, Fillibang, Fillibang! Team, förare, publik, ja alla skrek efter Filip Bengtsson under söndagen. Kanske lite överdrivet, men samtliga på plats tror jag var överens om vem de trodde skulle vinna och så rätt de fick. Filip dominerade hem två stycken heatvinster och det var helt underbart att se honom fara fram i sanden.
 • Filip Bengtsson skvallrade även om att han står på reservlista att få köra helgens VM i holländska Walkenswaard, på onsdag väntas han få reda på om det blir start eller ej.
 • En VM ledare var även på plats och det var Natalie Kane i MX-Girls klassen. Hon gjorde precis vad som förväntades av henne och kunde enkelt vinna båda finalerna i MX-Girls.
 • Ivo Steinbergs, det är namnet på Eddie Hjortmarkers teamchef i VM och han var på plats och körde i MX1 klassen. I och för sig två brutna heat, men han var i början av båda heaten med långt upp och hade bra fart. Är man gammal JVM mästare så ska man kanske vara det.
 • Jag tippade att han skulle gå ut och sätta en två sekunder snabbare varvtid än alla andra på träningen, men så blev det inte riktigt. På lånad cykel var dock Tom Söderström med i toppen hela helgen och det blev tillslut två 5:e platser i finalerna och en total 6:e plats.
 • Tom Johnsson är en skön lirare, men är en lite outsider och det var nog många som var imponerade av hans körning i helgen. En riktigt kass klassisk Tom Johnsson start i första heatet, men han kämpade sig upp till en 6:e plats i mål. En start åtminstone inom topp tio i det andra heatet och då började jakten. Sakta men säkert flöt han förbi förare efter förare och det räckte enda upp till en 2:a plats. Tyvärr saknades den 1 poäng för att ta sig upp på pallen totalt så en slutgiltig 4:e plats för Tom Johnsson.
 • Just Bengtsson verkar vara ett genomgående namn för snabbåkande crossåkare för tillfället. För mig mer eller mindre okände Jonathan Bengtsson i MX2 klassen hade ruskit fart under helgen. Snabbast av alla på första träningen och vinst i sitt kvalheat. Tyvärr strulade det till sig i första finalheatet och bland annat en startcrash gjorde att den endast blev en 12:e plats. I det andra heatet gick det dock klart bättre och Jonathan var ett tag uppe i ledning. Det räckte dock inte riktigt hela vägen, men slutade med en fin 4:e plats i sista heatet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top