Inkvalad och klar

Så var dagen över i Hökensås och det blev lyckat till slut. Började med träning på en hyffsat slät och fin bana och tyckte det gick helt ok. Kanske inte min bästa körning, men det rullade på. Tiderna visade dock något annat och med viss besvikelse hade jag bara kört till mig 22:a tid (2.23) i min träningsgrupp.

En liten tupplur innan tidskvalet och så kolla lite på när MX2 körde, så kände jag mig lite mer taggad igen. Målsättningen var att sätta två snabba varv tidigt på kvalet och jag körde in på 2,20 och 2,22 de första två varven. Nya brillor, ett konstaterande att jag hade 15:e tid i min grupp och lite expert coachning från Mackan och Henrik, sen ut igen. Bestämde mig för lite mer do or die taktik detta varv och det lyckades bra, jag kapade min tidigare tid med 4 sek och körde in på 2.16 och en 8:e plats i min kvalgrupp.

Nöjd med mitt tidskval, men det finns lite mer tid att kapa. Banan är tungkörd med ljup sand och mycket spår, det gäller att ha farten med sig hela tiden annars är crasherna nära.

 

 

/Tomas #325

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top