Hultmans egna rapport från supercross i Herning

Förra helgen var jag och några fler svenskar över och körde Supercross i Danmark. Vi var i Herning och tävlade Fredag och Lördag. Det var en fin tävling, liten tight bana. Inte allt för svår, det som var svårt var att köra om. Många körde lika fort överallt. Träningen flöt på bra och och det var lätt att komma in i banan. Dom hade en trippel som var lätt och en rythm sektion som blev lite svårare när det blev spårigt.

Fredagen:
I Kvalet så var jag bra med från start men fick motorstopp på andra varvet när jag var fyra och halkade efter, jag körde upp mig till tvåa och fick motorstopp igen! Dåligt sur jag var på mig själv då. Fick kör sista chansen till semi och kom vidare via min tredje plats.

I Semin så var jag bra med i starten och typ fyra, jag låg där i något varv tills jag fick en tryckare och både jag och han som tryckte till mig ramlade. Jag blev så förbannad så när jag kom upp igen så drog jag som bara den av ren frustation, men sen såg jag Mikaela som stog vid kanten av banan och visade att jag skulle spara kraft för sista chansen till final. Jag körde lugnt och kollade banan inför nästa race.

I Sista chansen så gjorde jag en usel start från innern men som tur för mig så blev det omstart. Det var två som hade kraschat på startrakan och det var på banan så när vi kom i målhoppet så landade vi nästan på dem. Ny start igen och då ställde jag mig längre ut i starten. Jag tog starten och vann heatet hur lätt som helst. Jag gick vidare till final! YES!! Jag var grymt glad att jag kom vidare till final, det var mitt mål inför racet.

Finalen:
Jag gjorde en bra start igen och var med där framme, det var tufft och man fick hålla i sig hela tiden för ingen lämnade någonting åt slumpen. Blev blockad och gled ner till sexa på andra varvet. Jag gjorde en sattsning för omkörning på han som var framför mig men när jag vände i kurvan som kom Hansen och tryckte till mig så jag flög av banan och hojen la sig upp och ned och fassnade på en höbal, jag blev två varv efter när jag kom upp. Körde på och körde klar racet men blev sist. Kändes skit att man ska krascha när man äntligen var med och drog. Efter racet så satt vi och snackade lite sen gick vi och la oss för att ladda iför dag två.

Lördagen:
Dagen böjade bra och jag kände mig laddad. Körningen stämde bra när jag tränade på morgonen. I Kvalet gjorde jag en bra start och tog den nästan, jag låg och jagade ettan hela heatet och kände mig bekväm med farten. Jag slutde tvåa och gick vidare till semin.

I Semin gjorde jag en usel start och var inte alls med. Jag var i mitten av fältet och försökte avancera hela tiden men det var svårt att ta sig förbi och jag kom inte om och hamnade i sista chansen.

I Sista chansen gjorde jag en bra start och var topp tre, men tyvärr så blev det omstart för det var någon som hade kraschat på startrakan. I andra starten var jag i mitten och det blev grymt trångt i andra böj, jag kom efter och fick jaga. Jag körde om några förare men det räckte inte till för att jag skulle ta mig hela vägen till final. Jag missade final plats. Fick kolla på finalen från sidan och jag kan lova att det var grymt mycket roligare att köra i den än att kolla på den.

Om jag ska sumera körningen i helgen så har åkandet funkat bra, men tog mig till final bara en gång. Jag hade velat köra i båda finalerna, Men men det går bättre och bättre med supercross åkandet och det är ju en bra sak.

Det var allt från denna SX säsong. Nu blir det lite enduro och massa motocross!!

Text: andreashultman.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top