Hampus Kahrle blev totalsexa i Bulgarien

Hampus Kahrle i Bulgarien

Efter 600 mil är vi nu hemma efter ännu ett äventyr. Denna gång gav vi oss iväg till för oss ett okänt land nämligen Bulgarien, där den sjunde och sista deltävlingen i UEM gick på GP banan
Sevlievo. Vi var framme redan på torsdagkväll och fick en bra plats i depån. Under fredagen tog vi först
sovmorgon och sedan gick vi banan. Måste säga att Banan var helt fantastiskt. Under eftermiddagen var det dags för besiktning som gick ovanligt fort. På kvällen var det middag och
tidigt i säng.

Lördag
Två träningar och ett tidskval skulle genomföras under dagen. Den första träningen skulle Hampe
känna på banan och alla hopp. Under natten hade det regnat kraftigt så det var rejält kletigt.
Andra träningen ökade han och tyckte banan var kanon då det började torka upp. Vädret var nu
extremt varmt, ca 30 grader och sol.
I tidskvalet var Hampe mycket fokuserad och körde mycket bra. Vi har tränat en hel del på tidskval
då Hampe har haft svårt att sätta ett snabbt varv. Denna gång lyckades han och satte tredje
snabbaste tid vilket är hans bästa kval någonsin. Före både bl a Ravera och Poggi som varit otroligt
snabba i år.
Nöjda med dagen var det sen enkelt att gå och lägga sig. Hampe var rejält trött och lade sig ca
20.00.
Söndag
Under natten regnade det igen kraftigt så det var snack om att lägga om banan för 65cc. Under
träningen testade man hela banan och det var mycket svåra förhållanden för de minsta. Man
beslutade dock att köra hela banan under heaten.
Det fortsatte att regna på förmiddagen så när det var dags för 1:a heatet var banan ännu mer lerig.
Hampe var mycket taggad men ändå lugn. Han fick välja spår som nr 3 och valde 3:e innefrån.
Hampe fick ett kanonutsläpp och var ca 3-4 meter före första kille i kurvan och tog starten. Han
ledde sitt första EM heat någonsin och hade alla bakom sig. Jippi. Sen tog det roliga slut, han fick
bakhjulspunka på den svåra banan men gav inte upp. Han fortsatte ända in i mål och slutade sjua.
Bakhjulet var rejält tilltyglat och det var nära att däcket hade krängt av men det klarade sig.
I andra heatet fick han ett lite sämre utsläpp och blev trängt av Petrov på rakan så han var i mitten
av startfältet. Han körde sen kanon och tog in på täten men slutade sexa, ca 25 sekunder efter
suveränen Petrov.
Med placeringarna 7 – 6 blev han total sexa i Bulgarien vilket är hans näst bästa tävlingen
någonsin, trots punktering. Han tog 29 poäng till och slutade femma i mästerskapet med 154