Gubbkropp efter helgen

Rosa glasögon är ju sååå tufft

Om jag verkligen är gammal eller inte kan kanske diskuteras, men att jag är ung skulle vare en lögn att säga. Detta märks också ganska bra när det kommer till en dubbel helg av tävlande i motocross, idag måndag känns kroppen allt annat än fräsch.

I lördags var det dags för Sverigecup tävling igen, den tredje i ordningen för året och denna gång for vi upp till innersta Norrland, närmare bestämt Njurunda utanför Sundsvall. Det kanske också finns en och annan åsikt om det verkligen är långt norrut eller inte, men i alla fall årets för närvarande längsta resa norrut för mig.

Jag har aldrig varit här tidigare och första anblick på banan var jag inte så imponerad, de utlovade häftiga backarna upp och ned såg löjligt små ut och banan var extremt smal. När jag väl kom ut och körde på banan så visade det sig dock att de där backarna trots allt gjorde att det blev en rolig bana med alternativa spår, vilket gjorde att den inte heller kändes så smal som den faktiskt var.

Det var ganska få startande vilket gjorde att vägen till final kändes rätt så enkel, trots en crash i kvalet så tog jag mig enkelt vidare på en 7:e plats. I första finalen fick jag till ett riktigt bra utsläpt, slog kanske av lite tidigt inför kurvan men var nog in som tvåa eller trea på innern men där blev det tvärstopp. Kändes mycket konstigt att stillaståendes från en bra plats stå och se halva startfältet runda mig på yttern, vet faktiskt inte riktigt vad som hände. Sen rullade heatet på utan att jag riktigt fick upp det tempo jag ville, vet inte riktigt vad som gjorde att det inte lossande. Hade bud på en 7:e plats på det sista varvet men gjorde istället en snabb marksyning och slutade 8:a.

I det andra heatet var jag sämre av plattan men gjorde nu istället en bättre startkurva och var runt 10:e plats. På banan högsta punkt blev jag omkörd av Rickard Larsson #701 (som för övrigt designat teamets grymma dekaler) men i kurvan efter på väg nedför sista backan på banan får han troligen dagens snedkast och far in precis framför mig. Utan att ens hinna reagera far jag rakt in i sidan på honom och vi får båda en härlig luftfärd nedför backen, tyvärr utan hojar som ligger kvar ett antal meter ovanför. Lite lagom blåslagen tar jag mig tillslut iväg igen och kör sedan upp mig till en 11:e plats i mål. Inget jag är nöjd med men efter omständigheterna så räddar jag några poäng till totalen.

Slutar för dagen på en 8:e plats och återigen har jag missat det wildcard jag så gärna vill ha och tycker jag har farten att erövra. Får inte riktigt till det som jag vill men får väl försöka glädjas åt att jag är hyffsat jämn och ligger topp fem totalt.

Som lite grädde på moset denna helg så ställde jag även upp i serien för klubben Uppsala MCK på söndagen. Tävlingen gick på Arlandabanan utanför Stockholm och banan blev riktigt sönderkörd de sista heaten, kanske bland de sämre gånger jag körde på denna bana. Till detta kom också strålande sol och min sönderkörda gubbkropp från lördagen. Efter tre stycken 25 minuters heat hade jag i alla fall körd till mig en total 3:e plats via placeringarna 4:a, 3:a och 6:a.

I veckan blir det till att samla sig och se om man kan komma igång och känna lite sug för hojåkning igen efter denna helg 🙂

För övrigt så tyckte Big Mack (Chief mechanic) att jag såg ut som en mupp i hoppet som finns med på bilderna och själv känner man sig som värsta Bubba Stewart när man kör, så olika det där.

Fullständiga resultat på mylaps.com

/Tomas #325

Mackan tyckte jag såg ut som en mupp i detta hopp och jag känner mig som Bubba Stewart, så olika det där Mackan tyckte jag såg ut som en mupp i detta hopp och jag känner mig som Bubba Stewart, så olika det där Mackan tyckte jag såg ut som en mupp i detta hopp och jag känner mig som Bubba Stewart, så olika det där

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top