Första vinsten i SM sen 2008 för Robert Kvarnström

robertkvarnstrom_smnjurunda

I helgen körde Robert Kvarnström enduro SM i Njurunda och här rapporterar han själv från tävlingen.

Helgen i Sundsvall började hyfsat med något seg inledning och jag kände att jag hade mycket att ge men tyvärr så hände det som inte får hända på ett SM, det var på Lördagens fjärde prov som det började strula då varje gång jag landade i ett hopp så dog cykeln, det vid säga insprutning mm, och efter halva provet så gick huvudsäkringen, fick snabbt ta bort sadeln och byta ut den trasiga säkringen och sätta i en ny, men det gick inte många hundra meter innan den gick igen, och denna gång hade jag ingen extra utan va tvungen att bryta dag ett med el fel,

Vi rev bort allt på cykeln omgående i depån och hittade felet som var att några kablar legat mot kylaren och värmts sönder och sedan kortslutit all elektronik, så den var bara tejpa om alla kablar och problemet va borta, tvätta och gjorde ordning cykeln inför dag 2 om skulle bli en lerig historia,!

Det regnade hela natten till Söndag och det skulle bli en tuff dag i skogarna runt njurunda!

Jag började på dagens första prov riktigt bra där jag var total 3a med min lilla 250F och vann min klass med dryga 15sek, dagen rullade på bra och jag låg och körde lite på säkerhet då jag hade en ledning på över minuten efter 2 varv av 4 varv, men det enda provet jag riktigt körde bra på va gräsprovet där jag hade placeringarna (3,3,6) totalt trots att jag åkte liten cykel, allt funkade problem fritt fram till näst sista provet där jag står upp och bara försöker rulla igenom provet utan misstag och så tappar jag kedjan,.. min ledning på över minuten krympte till endast 11,98 sek inför det avslutande provet, det provet jag inte alls gillade då det var så frukansvärt halt i skogen, men jag satsade allt på ett kort och vann provet med 20sek före 2an!

De kändes så underbart att vinna ett SM igen, det var i Vimmerby 2008 jag vann senast och då även sista gången jag åkte en tävling på riktig svensk enduro,

Jag vill tacka alla som hejat fram mig i spåret under helgen och även alla mina sponsorer,!

Sherco, Eldi-cash, DMD Helmets, SPY, Monster Energy, USWE, Sweedex Racing Oil, 24MX, Fairing, Forma, Byggbolaget Borlänge, Muran i Gustafs, Studio76, ATD, Hedbergs Tak AB,

Vi ses i Enköping!

//Rob #199

Mer info och resultat från enduro sm finns på endurosm.se

Foto: Malin Frändén

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top