Fillibang VM rapport från England

Efter en veckas träning i Italien, var jag väl förberedd inför helgens VM i England. På plats möttes jag av en enorm anläggning, och en väldigt cool bana.

På lördagen hade jag det lite motigt.. fick inte riktigt till det, och för att jag ska kunna hänga med i VM för tillfället så måste allt stämma. Träning och tidskval var ingen höjdare alls, men kvalheatet gick bättre och jag rullade i mål som 21a. Ingen placering att skryta över, men eftersom körningen gick bättre och bättre hela tiden så visste jag att morgondagen skulle bli bättre!

Söndagen började bra, hade 13e tid på träningen och var riktigt PÅ HUGGET! I första heatet var jag lite väl het på gasen och fick rikligt med hjulspin, vilket resulterade i att jag var bland de sista ur startsvängen… jag kände mig riktigt stark och jobbade mig upp från 32:a till 19:e i mål! körde riktigt bra, och visste att om jag bara va med i starten i heat två så skulle placeringen bli bättre. Heat två började avsevärt mycket bättre! Gjorde en kanonstart och efter några svängar var jag 15:e. Tappade några förare, men körde även om en del och i mål var jag även då 15:e!!!! Riktigt nöjd! slutade 17:e totalt för dagen och fick med mig 8 VM-Poäng.

Detta var min sista VM-Deltävling för Diga Racing och jag vill tacka så mycket för allt! Det har varit en stor ära, och väldigt roligt att få jobba med Dirk (teamchef), Gustav (mekaniker) & Gaëtan (mekaniker)! Hoppas att våra vägar korsas även i framtiden!

Det som står härnäst på schemat är SM i Västerås nu till helgen, sen är det EM i Gaildorf (Tyskland) helgen efter.

/Filip Bengtsson

Foto: Bavo Swijgers

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top