Fin tävlingspremiär för Sebastian Lorenz

Sebastian Lorenz

I helgen var det tävlingspremiär på barmark för Sebastian Lorenz, MX2 stjärnan i Team mxstar.se.

Tävlingen var första deltävlingen i Stockholmscrossen som kördes hos SMK Kungsör och många startande i olika klasser gjorde att banan blev riktigt tuff i slutet av dagen.

I kvalheatet var Sebastian bra ut i starten och drog upp ett hårt tempo, ett tempo som på den gropiga banan straffade sig lite mot slutet. Efter att ett tag ha tagit sig förbi Alex Eriksson tappade sedan Sebastian ned till en slutgiltig 5:e plats i mål.

– Banan var gropig redan på träningen eftersom det var många olika klasser som tävlade samma dag. I kvalheatet fick jag bra utsläpp och var ut som 6:a i första kurvan. Jag slutade som 5:a i mål berättar Sebastian.

En liten sämre start i det andra heatet men lika hårt tempo gav en fin fight med Tim Blomgren och de båda tog under en period även in på Alex Eriksson som slutade på en 3:e plats. Sebastian fick tillslut även ge sig för Blomgren och slutade på en fin 5:e plats.

– I starten var jag ut som 10:a, tog några placeringar och fick ett bra flyt. Slutade som 5:a efter ett tufft heat. Det var många duktiga förare med, det var väldigt lärorikt inför första SM som går den 31april/1maj i Vissefjärda berättar Sebastian.

Tack till Yamaha Motor Scandinavia AB, Yamaha Store Västerås, Bridgestone, PSE Parts, Yamalube och alla mina övriga sponsorer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top