Bra resultat av Kim i belgiska mästerskapet

kimlindstrom_spanien2

Kim Lindström körde i helgen en deltävling i det belgiska mästerskapet som gick av stapeln i Mons.

Vi kom till banan på lördagen och fick se att de körde en tävling där så vi kollade lite på den och gick banan som var som smal som en kostig.

Solen sken på söndagen då det var dax för mig att köra, det är en träning med kval i och sedan tre finalheat. Slutade som 14 i kvalet vilket jag var nöjd med då det var massor med VM åkare framför och jag var inte så långt efter.

Första heatet gjorde jag en bra start, fast fick bryta efter fyra varv då jag körde ihop med en kille och kylaren gick sönder. Det var mest ett spår på banan så man fick tackla bort varandra i vissa kurvor för att komma förbi, men det gick inte så bra för mig utan istället hamnade jag på backen med en trasig kylare.

Andra heatet gjorde jag en bra start, men några vinglade till innanför mig och körde in i mig så fick slå av och var bland de sista in i kurvan. Fick jaga i hela heatet och jag slutade på en 11:e plats.

I sista heatet var jag bra med från grind men hamnade med bakhjulet i ett spår och framhjulet i ett spår och jag var sist igen och det var bara att börja jaga. Det här heatet var 30 min plus 1 varv och i slutet av heatet kunde jag göra många omkörningar då de andara blev trötta. Jag kunde avancera från 10:e till 7:e plats när det var några varv kvar och det blev även min slutplacering i heatet. Jag är nöjd med resultatet då det var många bra förare med vilket var roligt.

Nu här är jag hemma igen och nu är det bara att ladda inför SM premiären som är 1 maj i Vissefjärda. Hör av mig efter det.

Tack till Yamaha Motor Scandinavia AB, Yamaha Store Västerås, Bridgestone, PSE Parts, Yamalube och alla mina övriga sponsorer.

/Kim #17

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top