Filip Bengtsson rapporterar från Mantova Starcross

filipbengtsson_pressrelease3

Filip “Fillibang” Bengtsson kunde på grund av skada tyvärr inte vara med och tävla för sitt nya team KTM Silver Action under årets första stora tävling Mantova Starcross i Italien.

Han var dock på plats med sitt team och levererar här hem lite egna ord från tävlingen.

Fillibang report Mantova

Precis som man hade förväntat sig, så var de som imponerade mest i Mantova… Herlings och Cairoli.

Herlings var klart snabbast av MX2 killarna, men Van Hoorebeek va också på hugget! Tixier hade sina ljusa stunder och imponerade emellanåt. Mest imponerande var väl att Herlings vann 1 vs 1 tävlingen. Där möts de bästa förarna (MX1 & MX2), och kör ett varv. Den som vinner går vidare, tills det bara är en förare kvar. Här vann Herlings finalen mot Phillipaerts.

Första finalheatet vanns av Cairoli, han var ganska överlägsen. Snabbt upp i ledning och sen skaffade han sig en lucka på 10-11sec. Riktigt imponerande körning. Herlings jobbade sig upp som tvåa, men avståndet fram till Cairoli var alldeles för långt.

I andra heatet var Herlings snabbt uppe i ledning och drog upp ett helt sjukt tempo. Cairoli gjorde en riktigt dålig start och det tog ganska lång tid innan han kom upp som tvåa.

Tredje heatet blev lite mer intressant. Cairoli var snabbt uppe i ledning men Bobryshev hängde med riktigt bra! Bobryshev gjorde några riktigt vilda satsningar och lyckades gå om Cairoli två gånger. Men Cairoli svarade som en cobra och va snabbt om igen! Sen vet jag inte riktigt vad som hände, men Cairoli var tvungen att slänga glasögonen och när de kom ikapp varvade förare var det kört. Bobryshev passerade igen och lyckades ta hem segern i detta heatet.

Vann tävlingen gjorde så klart Cairoli. Han inte bara vann tävlingen, utan fick även en fin liten bonus från Airoh. En Mitsubishi Evo, som han körde runt med på startrakan och lekte.. hmm, lagom bonus!!!!

{youtube}dVw0D730HpM{/youtube}

{youtube}BsOxe9YGXMQ{/youtube}

{youtube}XWNCxh7ResE{/youtube}

{youtube}oDmiEnN1bhU{/youtube}

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top