Calle Aspegren klar för nytt team

xdreammxracingteam_logo

Idag damp det ner en pressrelease från SVAB / Xdream MX Racing Team, som gjort klart med Calle Aspegren för 2012.

PRESSRELEASE

Hallsberg, 19:e Januari 2012

Calle Aspegren får stöd från hemmaplan. SVAB / Xdream MX Racing Team kan nu stolt presentera 2012 års förare bestående av Calle Aspegren och Emil Fallqvist.

20 åriga Calle fortsätter sin satsning i USA där han nu med ett års erfarenhet från den tuffa serien AMA Nationals har siktet inställt på en topp 15 placering. Förutom MXHeaven kommer han nu även representera SVAB / Xdream MX Racing Team under 2012. Teamet startades 2010 med syfte att stödja och utveckla talangfulla motocrossförare att nå sina mål. Förutom hjälp med sponsorer bidrar teamet även med mekaniker och förutsättningar för både mental och fysisk träning. Teamet har bl.a. genom sin huvudsponsor tillgång till ett välutrustat gym.

– Vi har följt Calle under det senaste året och han har helt rätt profil för oss. Han är ödmjuk och målmedveten, vilket jag bedömer är ett måste för att man ska lyckas nå sina drömmar och mål. Vi är noggranna i valen av förare, eftersom vi är måna om att skapa rätt identitet för teamet, vi har ett stort ansvar att på rätt sätt exponera och hjälpa våra sponsorer i deras varumärkesbyggande. Calle är även en bra förebild för teamets övriga förare. Vi kommer att stötta Calle i USA både genom hjälp med sponsorer och coachning säger teamchefen Fredrik Eriksson.

– Jag är grymt imponerad av det upplägg som Teamet har och jag känner mig otroligt trygg och tacksam över att vara en del av det, säger Calle.

15 åriga Emil Fallqvist som körde för teamet även under 2011 kommer att satsa på USM i MX2U klassen, där målet är att placera sig som topp 15 i sluttabellen. Under årets säsong blev Emil totalt 2:a i TV-Crossen och 3:a i Svealandsfräsen.

– Emil har haft en fin utvecklingskurva i år och jag är säker på att den kommer att fortsätta i rätt riktning även under nästa år, Emil kommer även få hjälp av Calle med goda råd och träning säger Fredrik Eriksson.

– Jag är grymt taggad inför nästa säsong, just nu satsar jag för fullt på fysträningen så jag är ordentligt förberedd när säsongen väl drar igång, säger Emil.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Eriksson, Teamchef, SVAB xDream MX Racing Team Tel: 070-683 19 93, E-post: fredrik@svab.seEmil Fallqvist SVAB xDream MX Racing Team Tel: 073-022 17 37 Calle Aspegren SVAB xDream MX Racing Team Tel: 073-037 78 36

Om Xdream MX Racing Team Teamet startades 2010 med syftet att stötta och utveckla unga talangfulla motocrossförare. Sedan start har teamet haft SVAB Hydraulik AB som huvudsponsor. Teamet drivs av Fredrik Eriksson och Mattias Messelt. www.xdream.se

Om SVAB Hydraulik AB: Med över 40 års erfarenhet utvecklar SVAB produkter och lösningar inom hydraulik, styrelektronik och ergonomisk design för olika typer av arbetsfordon. Produktutvecklingen sker både genom egen innovativ utveckling och i nära samarbete med kund. Våra kunder är tillverkare och återförsäljare av redskap eller maskiner inom entreprenad, lantbruk och materialhanteringsbranschen. www.svab.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top