Enduro…enduro

Crossåkningen har fungerat grymt bra denna säsong och man skulle kunna tro att man då borde fortsätta åka just cross. Jag har dock valt ett annat spår och efter jordsprätten på torsdagen, drog jag på lördagen upp till Bergby utanför Uppsala för att åka endurotävlingen Berbyrundan.

KXF:en var endurokittad till max, vilket innebär att jag lättat på kompen i gaffel och dämpare i stort sätt helt och hållet. Med tron om att materialet var i topptrim drog jag allt vad jag orkade på första varvet och hade häng på totaltvåan i tävlingen i stort sätt hela varvet runt, tappade lite i skogen på slutet. Precis efter varvning hände sånt som igentligen inte får hända, bulltarna till ljuddämparen hade för andra gången denna säsong lossnat och jag tappade hela burken ute på ett gärde. In i depån för att få värsta F1 manér skruva dit grejerna igen och så ut på banan.

Jag slutade på en 15:e plats, ca 15 min efter vinnaren Lars Lindell, inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men så är det. Det har i alla fall varit två grymt roliga endurotävlingar och jag ångrar inte alls att jag valde bort crossåka för detta.

Nu blir det dock uppladdning inför nästa Stockholmscrossomgång i Nynäshamn till helgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top