Enduro i Eskilstuna

Igår så var det dags för andra deltävlingen i Östra Open Enduro, för dagen flyttad från Rörken, Uppsala till Eskilstuna.  Det var ganska väntat att det skulle bli skitigt, men att det även regnade när vi kom dit på morgonen kändes lite trist.

En fin placering förra gången gjorde att jag gick ut i första led och jag tog även täten ut i skogen. Blev dock ganska tidigt omkörd av ett antal personer som valt att stressa upp tempot redan från början. I slutet av första varvet blev det kaos i skogen och alla körde åt olika håll på olika spår. Jag fick i alla fall hjälp av en vänlig funktioner och hittade till slut ett pilat spår med ett antal förare i och det visade sig att jag hittat ur kaoset som en av de första förarna att varva i min klass.

Tidigt på det andra varvet blev jag omkörd av Lars Lindell, men lyckades köra om honom precis innan varvning. En gång till på sista varvet körde Lars om mig på samma del av banan, men återigen lyckades jag återta min position på slutet av varvet.

Jag trodde ett tag att jag faktiskt hade vunnit denna deltävling, men det visade sig till slut att det fanns en annan allt för snabb förare i min klass ute i skogarna och jag nöjer mig istället igen med en andra plats. Förste förlorare verkar vara min grej, men jag är inte missnöjd för det.

/Tomas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top