Emmy Wallberg summerar 2010

Emmy, SM Tibro

Jag kan summera min säsong som väldigt lik en berg och dalbana. Upp och ner, bra och dålig, hjärnskakningar och full fart.

I slutet av förra säsongen blev det en krach och jag späckte mjälten vilket gjorde att jag tappade oerhört mycket tränings tid. Men Jag försökte göra allt för att få ut så mycket av träningen som möjligt. Jag åkte till Holland i 10 dagar och körde cross för fullt. De tio dagarna gav mig mycket och kan säga att det var lite min räddning inför nästa säsong.

Jag tränade också väldigt mycket gym under tiden. Jag testade även att för första gången gå till en idrotts psykolog vilket visade sig fungera ganska så bra. Jag tyckte jag förändrade min inställning till en tävling och det kändes bra inför SM säsongen.

Under SM premiären i Kristianstad var jag minst sagt nervös och jag tvekade på mig själv vilket resulterade i en staplig åkning och en frustrerad Emmy. Jag tog i och försökte mitt bästa tycker jag, men egentligen fungerade ingenting.

Och en annan del i att jag inte nått mitt prestations mål är att jag helt enkelt inte förberett mig så väl som jag egentligen skulle ha gjort. Jag hann inte med att träna så mycket innan säsongen börjat. Mjältskadan gjorde sina spår och jag kunde inte ge allt och fullt ut.

Och nu till lite bättre tider som man minns mycket bättre. Jag minns alla bra och stämningsfulla tider i depån hos Team mxstar.se. Jag minns när jag låg tvåa i nästan ett helt varv i Eksjö! Jag minns min start i Västerås! Jag minns när jag tog ett platåhopp i Uddevalla som jag absolut inte trodde och jag kommer ihåg vårat stora tält vi hade i Västerås med de gamla motorcyklarna och massor med sponsorer och veteraner från Uppsala MCK.

Jag ska ta vara på det bra och roliga minerna från 2010 och satsa fullt ut nästa säsong. Jag ska ha känslomål att nå upp till och realistiska prestationsmål. Ge allt och förbereda mig väl inför 2011!.

Emmy #11

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

Emmy SM Finspang
Emmy SM Finspang
Emmy, SM Västerås
Emmy, SM Västerås

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top