Emmy Wallberg kör för Team mxstar.se

Emmy Wallberg

Ny säsong nya tag och i år blir det Team mxstar.se för Emmy Wallberg som kör SM i MX-Girls klassen. Det blir en satsning tillsammans med mxstar.se, Yamaha Store i Västerås, PSE Parts och många fler samarbetspartners och sponsorer. Förra säsongen var vårt första år med Team mxstar.se och då var det Marcus Norlén som var vår lysande stjärna och körde till sig ett brons i MX1 klassen. I år kommer vi att hjälpa Emmy Wallberg i MX-Girls klassen och vi ser tillsammans fram emot en rolig säsong fylld av bra resultat.

Vi kommer att fortsätta jobba på samma sätt som under säsongen 2009 med fokus på att ha riktigt kul och synas på ett bra sätt för att bygga för framtiden. Emmy är ung, faktiskt en av de yngre i MX-Girls klassen och har många år framför sig av nationellt och internationellt tävlande.

Vi har såklart satt oss ned och pratat med Emmy för att få reda på hur förra säsongen kändes och hur säsongen 2010 kommer att se ut.

Emmy Wallberg
Emmy Wallberg
Förra säsongen kom du på en total 11:e plats, hur kändes säsongen?
Det var ok, körde jämnt i de flesta heaten och var nöjd med det. Inte så många misstag, vurpor och klantigheter. Kände också att jag blev mycket bättre på tidskval där jag tidigare haft svårt att tagga och få en bra tid. Sen crashade jag ju olyckligt i första heatet i Finspång och blev sedan borta resten av säsongen.

Hur känns det nu efter crashen i Finspång?
Som sagt så crashade jag under första heatet i Finspång och spräckte mjälten. Det blev en vecka på intensiven i Norrköping och ytterligare fem dagar innan jag kunde bli förflyttad till Uppsala. Det var jobbigt efteråt för jag kände inget av olyckan men fick inte träna över huvudtaget, bara vänta. Ville börja köra hoj men var tvungen att hålla upp i 3 månader. Känner inte alls av detta nu.

Hur känns det ut inför säsongen 2010?
Har inte kört lika mycket hoj som inför tidigare säsongen men tränat mer fys istället. Det känns riktigt bra med fysiken och jag tror det är en stor fördel. Jag hoppas att det ska göra att jag bättre kan hantera hojen och orka köra för fullt hela heaten. Jag kommer fortsätta köra på en Yamaha 250F med hjälp från Yamaha Store i Västerås och kommer även fortsätta köra med FOX kläder från PSE Parts.

Du läser på elitidrottsgymnasiet i Uppsala, hur mycket är anpassat till motocross?
Vi var ca 800 sökande till elitidrottsgymnasiet i Uppsala från hela landet när jag sökte och jag var en av 75 st som gick vidare efter genomgång av meriter, tester och intervjuer. Jag lägger upp mitt träningsschema efter det jag vill fokusera på, vad jag känner att jag behöver träna på inför hojåkningen. Har en personlig tränare som jag hela tiden diskuterar med och hjälper till med upplägget. Kommer även att börja köra hoj på skoltid en dag i veckan.
 

Vad har du för målsättning inför 2010?
Jag vill köra så jämnt som möjligt och siktar på en topp sju placering i SM och det tycker jag är absolut möjligt. Jag är en av de yngre som kör SM i MX-Girls, förra året tror jag det var en tjej som var yngre, en som var lika gammal och resten äldre.

Finns det några planer för någon VM deltävling?
Jag fick åka VM redan förra året för SVEMO och har blivit lovad i år också. Vi har pratat lite om det men det handlar mycket om ekonomi, kanske att jag kör någon deltävling.

Besök Emmys profil på mxstar.se

/Tomas, Team koordinator

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top