EM rapport Lierop från Filip Bengtsson

filipbengtsson_tomelilla

Filip Bengtsson var tillbaka på tävlingsbanorna igen och kastadeas direkt in i EM som kördes tillsammans med VM i Lierop, Holland.

EM LIEROP

Dags för en liten försenad rapport från EM i Lierop.

Lördagen började tidigt för oss som kör EM, lyckligtvis körde jag andra gruppen. Halv nio var det dags att ge sig ut för att känns lite på banan, eller ja. Vi har ju ingen träning, utan det är tidskval direkt. Pang på rödbetan alltså!

Jag va ganska nervös inför tävlingen, men när jag väl var ute och körde mös jag riktigt! Så längesen, fyra månader sedan sist.. Jag kände lite på banan i två varv, sen försökte jag köra något snabbt varv. När jag va ute på mitt snabba varv, kände jag att hojen “boggade” till lite i ett fullfartshopp. Tänkte inte mer på det utan körde vidare. Ett varv senare stannade hojen längst bort på banan, det visade sig att det va bränsleslangen som hoppat av under tanken. Som tur var hade jag fått till ett hyfsat varv, och hade sjätte tid.

Jag preppade ett gött spår till kvalheatet och gjorde ett bra utsläpp. Fegade lite i svängen och va åtta efter startsvängen. Körde snabbt upp mig till fyra, och det kändes som att jag hade gött flyt. Började jobba på för att komma ikapp de framför. Just i detta ögonblicket kände jag något i underarmarna som jag inte känt på ganska länge, ja ni förstår.. magisk kramp! Hade några “moments” där jag va riktigt nära på att crasha, säkrade lite och körde i mål som femma. Jag va nöjd med min kvalplacering, med tanke på att jag inte tävlat riktigt på länge.

Vi kör första heatet på lördagskvällen, efter många timmars väntan fick det bli en rejäl uppvärmning. Jag va riktigt taggad för heatet, visste att jag hade farten i mig och att jag kunde placera mig bra. Va sjukt fokuserad på grinden, och gjorde ett klockrent utsläpp. Snabb titt till höger, snabb titt till vänster.. what?! ingen där. Höll järnet in i startsvängen, eftersom jag va först. Dock lite väl mycket fart.. gled omkull! Bara börja om från ledet. Hade riktigt svårt för att komma om några långsamma förare, och fick nästan panik på dem. I min frustration trillade jag två gånger, I SAMMA SVÄNG. Nu va jag riktigt långt bak, men sen fick jag in bra flyt och lyckades köra om en massa. Va bara 21a i mål. Men med tanke på resan jag hade, kan jag inte förvänta mig mer. För många crasher, för att kunna placera mig längre upp. Riktigt besviken på att jag la mig i startsvängen, men nu är de gjort och inget jag kan göra ogjort.

Andra heatet, började med ett riktigt fint utsläpp. Var bra med in i startsvängen, tänkte “smyga” runt lite mer på innern istället för att glida ut som dagen innan. Men så trillar Desprey mitt framför mig, och jag har ingenstans att ta vägen, utan kör rakt in i honom. Slår framlänges, och något på hans hoj slår sönder min kylare och allt vatten rinner ur. Kunde inte fortsätta… så besviken, men vad ska man göra?!… Slog dessutom i tummen och va tvungen att kolla upp den här hemma sen, eftersom den va riktigt svullen. Inget brutet, uttänjt ledband och blödning.

Nu blickar jag framåt. Det är riktigt kul att tävla igen, och jag riktigt njöt hela tiden ute på banan. Jag tar med mig det som va positivt, starterna och kvalheatet. Ska försöka få in lite bilder här också.

Filip Bengtsson 264

Länk: fillibang.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top