Elin Mann tvåa i USA

Elin Mann In Action

 Helgen som varit har Elin Mann varit i USA för att köra det årliga racet WMA Drill Tech Women's Cup på Cycle Ranch MX Park i Texas. Från början såg det ut att bli ett riktigt, riktigt tufft startfält, men i slutändan var det flera stora namn som inte kom till start bl.a. Jessica Pattersson, Sarah Withmore, Tarah Gieger, Livia Lancelot och Steffi Laier.

 


 Dock var årets världsmästare Katherine Prumm på plats och hon gjorde vad som förväntades av henne och tog hem de båda heaten och då även totalen.

Vad som i mitten av veckan såg ut att bli ett riktigt fint race började i och med regn på fredagen sakta men säkert förvandlas till ett hederligt mudd race. Detta är ju dock som bekant inte några problem för våra svenska förare och inte heller för Elin. Elin var i det första heatet nära att ta en holeshot men fick ge sig i första kurvan, efter att ha varit nere på en sjätte plats, slutade hon tillslut på en fjärde. I det andra heatet fick Elin en lucka tillsammans med Katherine Prumm och Tatum Sik och efter en vurpa av Katherine var Elin nära att ta sig upp en placering, men fick nöja sig med en tredje plats.

Efter två riktigt stabila race med resultaten 4:a och 3:a, slutade Elin på en sammanlagt 2:a plats. Trist att inte alla de stora kom till start, men jag är helt övertygad om att Elin även gett dem en match om de varit på plats.

Klicka för att förstoraÄven Elins kille Toni Dahl var på plats för race i USA, men efter ännu mera regn under lördag natt gick det inte riktigt enligt plan på söndagen. I det första racet fick Toni bryta från en femte plats, efter att hans hoj gett upp i vätan. I det andra heatet gick det om möjligt ännu sämre, en annan förare orsakade en vurpa som inte Toni kunde undvika och till råga på allt lossnade tanklocket och all bensin rann ut. Kul i alla fall att det finns några svenska förare som provar på lyckan i det stora motocross landet på andra sidan Atlanten.

www.wmaracing.com
 www.elinmann.se
www.tonidahl.se

/Tomas, mxstar crew

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top