Bercy -Ett stort supercross event i Europa

Autografer från Globen

Jag kommer ihåg i början av 90- talet när det kördes stora supercross evenemang i Sverige, vi åkte ner till Ullevi för att titta och det kördes även i Globen flera år. I globen 1992 var en storhet som Guy Cooper där och körde, även om han var skadad och bara gled några varv för att visa upp sig. Marcus "Bubben" Hansson körde Honda, året innan han bytte till det rätta märket och blev världsmästare i 500 klassen i motocross.

Supercrossen i USA blir bara större och större och lockar fulla hus på enorma arenor, Bercy supercross i Paris som i år firar 25- års jubileum är stor respekterad tävling även i USA. Bercy lockade i år fler storförare än på länge och till och med självaste Ricky Carmichael skulle ha varit på plats, men fick tyvärr lämna återbud p.g.a. sjukdom. Det var dock inte vilken dussinförare som helst som tog över hans plats utan supercrosskungen själv Jeremy McGrath, som tidigare kört Bercy tio år i rad och han hade gått sällskap av stora stjärnor som Chad Reed, Grant Langston och Andrew Short.

På en enligt Chad Reed mycket bra bana kördes det tävlingar under två dagar med två finaler varje kväll. Chad Reed hade otroligt bra fart hela helgen, det var endast Grant Langston som i vissa lägen kunde mäta sig med Reed, Langston vann även den första finalen efter en crash av Reed. McGrath hade grymma starter över hela helgen, men orkade sedan inte riktigt med i tempot bland de riktigt snabba förarna.

Totalt var det Chad Reed som blev King av Bercy, följd av Grant Langston och Andrew Short.

En annan kille som imponerade stort var 14- åriga britten Max Anstie som enkelt tog hem samtliga segrar i klassen 85cc. Han har för övrigt skrivit på ett fabrikskontrakt med KTM USA och kommer att åka över dit för att fortsätta sin utveckling.

Några bilder från motocrossplanet.com, fredag, lördag träning, lördag race
Intervjuer från motocrossplanet.com
Filmer från supercrossbercy.com
Ladda ner racet här

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top