Elin Mann avslutar karriären

Sara Pettersson och Elin Mann

Efter sex SM guld och många år i VM toppen har jag beslutat att avsluta min motocross karriär vid 24 års ålder. Jag har vunnit SM de senaste fem åren och i VM blev min bästa totalplacering femma.

I år tilldelades jag Svemos Elitförarmärke och fick även hederspris från förbundet med motivering att jag är Sveriges just nu framgångsrikaste motocrossförare. Jag har kört cross i nitton år, tävlat internationellt på elitnivå i tio år och kört cross på heltid i fem år. Det känns fantastiskt bra att avsluta på topp och jag skulle vilja tacka alla som har stöttat mig genom åren.

Jag kommer istället att driva ett officiellt KTM team tillsammans med min huvudsponsor Ulf Johansson på Regenta AB i Örebro. Jag kommer även att vara anställd på Regenta som säljare inom reklam och tryck. Mitt beslut att avsluta min karriär känns helt rätt och jag ser fram emot nya utmaningar.

Teamet ska heta Regenta Racing Team by Mann som är ett aktiebolag. Teamet består av tre förare som vi stolt kan presentera. Vi har Sara Pettersson i klassen MX girls, Alex Eriksson i MX 2 och Anders Pettersson i MX 1. Vi har valt att satsa på unga, motiverade förare som vi tror kommer göra sin bästa säsong någonsin 2011. Samtidigt är vi ett härligt gäng där trivsel och sammanhållning är prioritet ett. Regenta Racing Team by Mann kommer att delta på samtliga sex SM deltävlingar, VM deltävlingen i Uddevalla samt arenacross tävlingarna i Göteborg (Ullevi) och Borås (Borås Arena). Vi har en 15 meter lång dubbeldäckarbuss med ett depåtält som är 13 x 6 meter. Vi satsar mycket på att marknadsföra teamet och våra samarbetspartners på bästa möjliga sätt.

Sara Pettersson är 19 år gammal och hennes målsättning 2011 är att vinna SM. Sara har haft en stigande utvecklingskurva de senaste åren och satsar nu hårdare än någonsin. Hon har tillsammans med hennes mentor, Mats Berglund, lagt upp en femårsplan där målsättning är att bli världsmästare inom fem år. 2009 tog hon SM brons och i år SM silver. I VM slutade Sara på en total 13de plats i år. Nästa år är det topp 10 som gäller.

Alex Eriksson är 20 år gammal och hans målsättning 2011 är att vinna SM. Hans bästa totalplacering i SM var tvåa år 2009. Förra året körde Alex EM med fina resultat och deltog även i några VM deltävlingar vilket har lett till en efterlängtad VM styrning 2011. Målsättning i VM är att ta poäng kontinuerligt samt att få rutin. Alex kommer även att göra inhopp i det Belgiska och Holländska mästerskapet.

Anders Pettersson är 23 år gammal och målsättning 2011 är topp 5 i SM. Hans bästa totalplacering i SM var fyra år 2009. Anders fick inte riktigt till det i år men teamet vet att kapaciteten för medalj finns där och vi tror stenhårt på honom. Anders ska köra ett par MX 3 VM deltävlingar samt några deltävlingar i Holländska mästerskapet. Han hoppas även på att få köra VM deltävlingen i Uddevalla i klassen MX1.

Vi ser fram emot en rolig och spännande säsong!

Vänlig hälsning,
Elin Mann
0737-153364
elin@regenta.se

regentaracing

regentaracing2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top