Bild och förarrapporter från Ullevi Supercross

Andrew Short, vinnare på Ullevi

Ett antal förare har levererat rapporter från Ullevi Supercross och Mikael Hylander var där och brände av några foton med sin kamera. Nedan har ni rapporter från Viktor Björklund, Tom Söderström och Filip Thuresson. Fler bilder hittar ni på hyfo.se .

Viktor Björklund
Det har varit en riktigt rolig vecka jag har lärt mig massor.
Arrangören tog med mig på allt eftersom jag var yngst.
Det började med presskonferens i Onsdags.
I Torsdags åkte vi på hojarna genom stan, från Ullevi upp på Avenyn in i Nordstans galleria där vi blev intervjuade.
På tävlingsdagen var det radiointervju efter det autografskrivning utanför Ullevi.
Allt var bara roligt och jag klarade att hålla koncentrationen till tävlingen.

Första träningen var kl. 15 och timingen fungerade bra men jag hade jätte-svårt med " whoopisarna ", första gången jag åkte"whoops ".
Andra träningen gick de lite bättre men jag har fortfarande svårt i det partiet men tar mig genom utan problem.
Till första heatet skärpte jag till mig men gjorde en dålig start , efter det gick åkningen jättebra jag körde upp mig till 8:a och gick direkt till Semi-final.
I Semin gjorde jag en dålig start igen men åkningen gick bra, tyvärr gjorde jag en krasch med ett par varv kvar då valde jag att bryta för att försöka hitta krafter till sista chansen.
I sista chansen gjorde jag en dålig start igen, vet inte varför jag brukar ha lätt för att starta, åkningen gick bra jag åkte nästan hela heatet ihop med Fredrik Karlsson men det räckte inte till final jag blev 9:a.

Jag är jätte-nöjd med min åkning och jag hoppas kunna åka lite mer Supercross under vintern.
Nu ska jag försöka ladda om till Elitserien som körs idag i Eksjö.


Tom Söderström
Första träningen var kl 15.00 och kändes skitkul (undrar hur Google Translate översätter detta ord?). Två korta träningar på vardera 15 min.
Invigningen var häftig med mycket pyroteknik, jubel och stoj. Nästan 19000 betalande besökare jublade och hejade, skrek, visslade och gjorde allt för att heja på alla dom som bjöd på en show utan dess like.

Tom körde i första kvalheatet men fick tyvärr problem med ljuddämparen och fick åka av. Däremot fick han en second chance och den vann han.
Nu var det semifinal och Tom fick en mycket bra start men bröt snabbt heatet pga kraftig huvudvärk som gjorde att han inte kunde fokusera ordentligt och ville inte göra några misstag.
Redan efter träningen kände han av huvudvärken och gick och vilade men den gav sig inte och ibland är det bara att konstatera fakta och inte utsätta sig själv för några risker så därför kom han heller inte till start i "Sista chansen".

Tom vill verkligen tacka all publik för det enorma stöd han och dom andra fick under heaten, helt osannolikt!
Ett stort GRATTIS till Fredrik "Fredd" Johansson som vann tävlingen "Freestyle".
Nu är det hårdsatsning inför lagvm den 3-4 oktober i Milano och inom kort ger sig Tom ner till kontinenten för träning.
Det blir säkert några tävlingar till i år men var och när är inte klart riktigt ännu, återkommer om det senare.


Filip Thuresson

Nu var det dags för supercrossen i Göteborg igen. Uppladningen var inte den bästa jag låg sjuk i feber tre dagar innan, men var heltfeberfri på onsdag kväll så jag beslutade att ställa upp.
Kom till banan på förmiddagen och tyckte det såg grymt häftigt ut. Träningarna gick bra, jag hittade bra flyt.

Första heatet: Jag tog starten, men i andra kurvan körde jag över vallen och gick omkull, var då sist. Hittade sen ett grymt bra flyt i åkningen och körde upp mig och slutade som 5:a och var direkt vidare till semifinalen:

Semifinalen: Jag gjorde en hyfsad start var ur statböjen som 4:a, höll denna placering ungefär halva heatet när jag blev passerad av en av toppåkarna, slutade som 5:a och var direkt vidare till finalen.

Finalen: Krokade ihop med en annan kille som gjorde att jag missade starten, var ur som ca 15:e. Hittade sedan en bra rytm och började köra upp mig och slutade som 10:a – bäste svensk.
En jätterolig kväll. Vill tacka alla mina supporters som hejade på mig runt banan och i depån. Nu närmast väntar JSM Mx1 i Uddevalla.

 

Foto: Mikael Hylander, hyfo.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top