Är det vinterenduro vi har?

ostraopenenduro logo

Hur står det egentligen till med årets vinterenduro i landet? Inte som vanlig har jag en känsla av.

Vädret har ju milt sagt varit milt, kan man ju lite gubbvitsigt säga. Vi är snart i mitten av januari och åtminstone från mitten av landet och nedåt har väl vintern varit mer eller mindre obefintlig.

I mina trakter av Uppsala ställdes premiären av Östra Open Enduro in och även om det nu ser ut som det blir körning i helgen i Eskilstuna så kommer man nog inte direkt kunna kalla det vinterenduro. I Eskilstuna körde de på nyårsafton ett race och det såg ju inte direkt helt fantastiskt kul ut. Se filmen nedan för lite härlig sten- och kärrenduro med dubbdäck.

Premiären av Vintercupen Östra Skaraborg kördes helt utan några vinterinslag den 28 december hos Tibro MK Enduro. Vinnaren i seniorklassen Anders Eriksson lär ha sagt att det var den jobbigaste vintercup han kört, på grund av att banan blev sönderkört på ett så annorlunda sätt än om det är hårt i marken och snö.

Jaja det går att gnälla och tycka det är hur tråkigt som helst, eller så bara kör man. Jag ska i alla fall lägga på mitt spritt nya Mitas dubbdäck i bak och slita ner det totalt i Östra Open Enduropremiären i Eskilstuna på lördag.

Eskilstuna

{youtube}uF8Lfhon6cM{/youtube}

Tibro

{youtube}rJPXP8vSWXo{/youtube}

1 thought on “Är det vinterenduro vi har?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top