Andreas Hultman fortsätter köra supercross

Andreas Hultman

Andreas Hultman fortsätter köra supercross. För ungefär en månad sedan var det premiär i Zürich och nu i helgen var det Chemnitz i Tyskland som gällde. Nedan följer Hultmans egna ord från helgens bravader.

helgen har jag vart och kört Supercross igen, nu var vi i Chemnitz i Tyskland. Banan var liten och tight med en del halv svåra hopp och en stor trippel i mitten. Banan hade i woppis raka som var nästan en hel långsida, det var svårt att komma in dem snabbt men fick till det bra tillslut. Jag körde hela träningen och att komma in i banan. Fick lite kramp i underarmarna men fortsatte ändå att köra för att bli av med den. Under pausen innan tidskvalet ringde jag Morgan Meiljer och vi pratade lite om hur fjädringen upplevdes och vad vi skulle göra för att det skulle kunna gå köra lite fortare. Efter vi justerat lite så körde jag upp mig till tvåa imål. Kom vidare till semin.

I semin fick jag ta ett startspår långt ut och hade ingen bra position för att ta starten. Jag tänkte om jag inte är med där framme så kan jag ju bromsa in och lägga mig på innern bakom de andra. Det gav resultat, jag smet förbi på innern och kom iväg som femma. På första varvet ramlade en som var framför mig och wopps, så var jag fyra. Jag höll fjärde platsen ett bra tag tills jag blev omkörd i woppisarna. Låg femma ända tills det bara var tre varv kvar, då kom jag lite snett i ett spår, men hoppade dubbeln ändå. Landade på en höbal och det tog tvär stopp, jag lyckades hålla mig på hjulen men tappade några förare. När målflagg kom så blev jag 8:a och fem gick vidare.

Det kändes grymt trist när jag var så nära men jag var grymt trött. Under heatet hade jag sänkt min varvtid med nästan en hel sekund och jag höll den farten nästan genom hela heatet, så farten kommer mer och mer på supercrossen.

I sistachansen till final så fick jag stå långt ut igen, men jag gjorde ett bra utsläpp, men det blev grymt trångt i första startböj. Blev stående och låg åtta när vi kom iväg och hade inte så mycket kraft kvar sedan semin så jag låg och körde på ett bra tempo och fick ta det som träning istället. Det var bara två st som gick vidare till final.

Lördag:

Efter att ha sovit gott under natten så kände jag mig laddad som fasen till dagen Sx tävling. Träningen flöt på bra och jag hade sjätte tid. Hade nästa lika bra tider som i semin dagen innan. I tidskvalet så körde jag till mig en bra tid och låg fyra länge men halkade ner till sjätte platsen tillslut.

I kvalet fick jag välja startspår som sexa och fick stå någonstans i mitten, jag gjorde en bra start och var med som fyra, när vi kom till woppisarna så ramlade killen som var före mig och jag fick väja hastigt. Kom ur rythmen och tappade fart. Låg nu på en sjunde plats och det var bara sex som gick vidare till semin direkt. Jag hade en bra fight med killen som låg sexa men när jag gjorde min sattsning för att köra om, så kom den en annan förare som var bakom oss och tryckte sig förbi. Jag halkade nu ner till en åttonde plats men bara efter några kurvor så ramlade killen som jag försökte köra om. Jag jagade och jagade för att komma ikapp sjätte man men det blev aldrig så, jag kom inte ikapp honom utan istället så fick jag motorstopp på sista varvet och gick imål som nia. Kändes skit !

Nu fick jag köra sistachansen till semin igen! Ville ju spara krafterna till semin. I sistachansen till semin så flöt allt bara på och jag körde in som tvåa idag igen.

I semin var jag bra med i starten men det blev trångt där framme. Klarade mig nätt och jämt från att ramla. Låg nu nia och det var inte den bästa positionen att börja köra upp sig ifrån. Hade en hel del duktiga förare med i min grupp. Körde upp mig två positioner och hade häng på sexan, kom in i ett bra flyt och kände mig snabb och stark. Tyvärr så hoppade jag lite för långt i en rythm sektion och landade mitt i mellan två hopp och fick inte farten att hoppa nästa så jag var tvungen att bromsa och en förare hoppade om mig. Jag försökte ta tillbaka platsen men kom aldrig om, slutade åtta i heatet.

När jag kom in var jag lite sur och förbannad på mig själv. Känns som jag kan köra så mycket fortare ,men ändå får jag inte till det riktigt. Gick upp och satte mig på läktaren för att kolla in de andra förarna som skulle köra andra semin och vila inför sistachansen.

I sistachansen så blev det trång mitt på startrakan och jag fick bromsa. Jag fick börja jaga som sista man, kom ikapp fort och gjorde några tuffa omkörningar men det räckte inte hela vägen. Slutade som sexa och bara två gick vidare.

Om helgen:

Jag är ganska nöjd med helgen, jag har ju bara kört Sx från och med i år och alla som jag möter har kört Sx i minst fem år. Körningen har stämt bra hela helgen och jag lär mig bara mer och mer hela tiden. I år är tar jag lite som ett test år för mig innom Sx. Nästa år ska jag försöka köra hela serien och vara mycket mer förberedd. Jag tycker att det är bra träning för mig, för jag måste vara grymt focuserad hela tiden och det är mycket tekniska saker att tänka på.

Vill tacka Bröttan (meken) för all hjälp under helgen.

/andreashultman.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top