VM rapport från Kim Lindström

kimlindstrom_valkenswaardgp

I helgen ställde Kim Lindström upp i årets första MX3 VM i Valkenswaard och slog till med en 3:e plats i det andra heatet och en 6:e plats totalt. Här har ni hans egna rapport från helgen.

Kim rapport

I helgen gick första VM deltävlingen i MX3 VM i Valkenswaard. På söndagen var det två träningar och sedan ett tidskval, allt kändes bra och det var roligt att få köra på en VM bana med allt runt omkring. Jag blev fyra i min grupp i tidskvalet så det var bra inför måndagens två race.

Under natten till måndagen kom det regn så bana var lite blöt och väldigt hal men det var bara ut för att känna lite på grejorna. Första starten gick klockan elva och andra klockan fem så det var långt emellan heaten.

I första heatet gjorde jag en mycket dålig start men eftersom jag stod ganska långt in så kunde jag smita om på insidan och jag kom ut runt tionde plats och efter ca tre varv var jag uppe som sexa. Kände att jag hade bra fart och kunde hänga på det framför, men när jag skulle köra om femman så gick jag omkull och tappade ner till elfte plats innan jag kom upp. Sen stressade jag för mycket och drog på mig kramp så jag kom ingenstans utan jag slutade där och det var jag inte nöjd med, när jag kände att jag hade fart för att vara där uppe och slåss.

I andra heatet så öppnade sig himlen och banan blev genom dränkt med vatten och det regnade hela heatet så det blev bara djupare och djupare spår. Gjorde en kanon start och var tvåa ur kurvan, men sen var det en stor vattenpöl direkt efter kurvan och han som var etta dränkte mig med vatten och jag var tvungen att dra i rolloffen direkt och tappade en plats. Efter några varv halkade jag ner till femma, men dom framför krokade ihop och la sig så då låg jag trea och sedan låg jag där hela heatet. Han som var fyra tryckte på några gånger, men jag kunde försvara min plats så jag slutade trea, kanon!!

Nu till helgen går det en holländska i Emmen som ligger i norra Holland, det ser ut att bli regn där med. Sedan tar jag mina saker och åker hem till Sverige igen för att ladda inför SM.

Hör av mig efter helgen.

Länk: kimlindstrom.com

Foto: Magnus Karlsson, mxpress.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top