VM avklarat i Valkenswaard

Filip Bengtsson

Så var andra deltävlingen i VM avklarad och den kördes i soligt och varmt väder i holländska Valkenswaard.

Jag har inte varit i kontakt med några förare ännu, men resultaten talar ju en del för sig själv.

I helgen var det inte mindre än två besökande gästserier och det var EM serien MX2 och veteran VM serien. Bäst lyckades Sverige och Mats “Lappen” Nilsson i veteran VM där han lyckades vinna båda VM heaten. I det andra med över minuten och varvade på vägen samtliga förare utom tre. Roger Jakobsson körde in på en 13:e och 8:e plats.

I MX2 EM hade vi tre svenskar på plats. Filip Bengtsson tog sig vidare direkt till finalerna. Medans Jesper Jönsson och Eddie Hjortmarker fick kämpa sig dit via sista chansen och B-final. Bäst av svenskarna lyckades Filip Bengtsson som körde till sig en fin 9:e plats i det andra heatet och fick även med sig två poäng från det första via en 19:e plats. Poäng krigade sig även Jesper Jönsson till via en 14:e plats i det andra heatet, tyvärr gick det sämre med en 28:e plats i det första. Eddie Hjortmarker körde in på en 24:e och 21:a plats.

Nu var det tyvärr slut med poäng för svenskarna. Tom Söderström som denna helg körde MX2 klassen bröt det andra heatet redan efter tre varv och i det första var han 23:a i mål, två varv efter vinnaren Jeffrey Herlings. Herlings imponerade stort och vann båda heaten före Ken Roczen och det trots en tidig crash i det andra heatet.

I MX1 hade vi Rickard Sandberg och Filip Thuresson, men tyvärr ingen lyckad helg för någon av dem. Båda två bröt det andra heatet och i det första slutade Sandberg på en 27:e och Thuresson på en 35:e plats.

Samtliga resultat på mocrossmx1.com

Foto: Magnus Karlsson, mxpress.se

{youtube}ToJ33wl8e1M{/youtube}

Filip Thuresson
Filip Thuresson
Jesper Jönsson
Jesper Jönsson
Mats Nilsson
Mats Nilsson
Rickard Sandberg
Rickard Sandberg
Tom Söderström
Tom Söderström

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top