Vem blir först att köra en tävling med elmotocross i Sverige?

zeromx

Fick precis mail från MC mässan som går av stapeln på Stockholmsmässan i Stockholm 24-27 januari. I mailet stod det att KGK Motor kommer att börja importera ZERO elmotorcyklar och kommer visa upp hela programmet på mässan.

 Förutom ZERO så börjar det ju faktiskt dyka upp lite andra elmotocrossmärken, ett jag tittat lite på tidigar är Quantya och faktum är ju att “riktiga” motocrosstillverkaren KTM även de har en elmotocross eller elenduro.

Vi står ju iinför en del utmaningar för sporten där miljö- och bullerkrav oftare och oftare ställer till det för oss. Är framtiden att köra med elmotorcyklar även för oss, eller är det bara helt uteslutet, är det högt ljud och doft av bensin vi måste ha? Jag skulle gärna se att någon drog ihop en tävling med etablerade svenska förare på elmotocrosshojar, helt ljudlöst och utan avgaser mitt i stan. Varför inte på plattan “Sergelstorg” i Stockholm, tänk er vilken publiktävling. Tror att ett sådan jippo skulle gynna inte bara tillverkare av elmotocrosshojar utan samtliga tillvererkare, förarna som är med och sporten i stort.

Kom igen nu tillverkare och importörer, hör av er så ska jag vara med och styra upp arrangemanget 🙂

Länkar:

http://www.mcmassan.se/

http://www.quantya.com/

https://www.zeromotorcycles.com

http://www.ktm.com/se/ready-to-race.html

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top