Vem är FMX blogg stjärnan Morgan Carlson?

Morgan Carlson

Att blogga är ju hetare än hetast, men mycket kanske inte berör det vi på mxstar.se gillar bäst, mc sport och allt runtomkring. För några veckor sedan dök vi på killen som kanske kan mätta detta intresse åt oss. Morgan Carlson är FMX proffset som valt att göra om sin vanliga hemsida till en blogg, där han i största allmänhet pratar om det liv han lever, som för det mesta kretsar kring FMX cirkusen. Bloggen når ni på morgancarlson.com och här nedan följer en intervju.

Namn: Morgan Carlson
Födelsedatum: 1980-01-27
Nr: 44 efter Fredrik Jonsson Klass: FMX
Bor: Alicante, Spain
Yrke: FMX Förare
Hojar: KTM 250SX och KTM 250SXS
Klädmärke: Kenny
Glasögon: Von Zipper

Meriter:
Livet jag lever är min största merit. Resultatmässigt 4 stycken 3:e platser i FIM FMX World Championship

Vilken kille!Hej Morgan, hur är läget för tillfället?
Du, det är så bra så hälften vore nog! Är äntligen tillbaks efter min skada som jag ådrog mig 9 veckor sedan. Har varit 9 sega veckor med operation på axeln, och mycket rehab, o mycke värktabletter. Ligger på Hotel Globen just nu o ska köra Monster Jam här i helgen.  

Vem är du egentligen, kalla mig o-påläst, men för några veckor sedan visste jag inte vem du var?
Det är inte så många som vet här hemma tror jag inte. Men är en Falköpings son som tog vara på sin passion för att köra cykel. O försökte att komma så långt som möjligt med det, vare sig det var rent geografiskt, världsvana, eller rent åkmässigt.

Hur har din karriär sätt ut fram tills idag?
Ganska lugn o stadig skulle jag vilja säga. Från första dag har jag aldrig sett FMX som nån direkt sport, så jag har tatt det ganska lätt o försökt att välja mina val o vägar lite extra noga. Som jag sa så körde jag några världscuper men kändes inte som det var min grej. O tack vare att jag är väldigt inblandad i KTM´s fabriksteam, FMX4Ever så har jag mer än fullt upp ändå. Det är inte så många svenskar som har fabrikskontrakt just nu är det?  

Du är nu heltidsproffs inom FMX cirkusen, hur glassigt är det?
Jag har varit det i 4 år så det känns inte så glassigt längre, eller ska jag vara ärlig så är det inte så glassigt alls, det blir ganska vardagligt efter ett tag konstigt nog. Men självklart, jag har fått vara med om mer än någon annan jag känner allafall. Med råge! en man lär sig att uppskatta andra saker också, när du sitter baom ratten i bilen, eller vart som helst o tänker -“Fan va livet är gött!” Då har man nåt något som pengar eller något annat aldrig kan ersätta.

Minst sagt hyffsat coolt byggd rampVad är FMX för dig?
Resor! haha! Det är faktiskt otroligt mycket resande just nu! O mycke data arbete. Men det är också det roligaste jag vet, allt från att köra cykel, till o hänga ut med folk jag verkligen gillar, och  få se världen tack vare sitt yrkesval. Det är FMX för mig.. Just idag.

Du tävlar inte i FMX utan kör endast uppvisning, varför det?
Passar mig bättre. Jag har aldrig varit en extrem risktagare, på ett sådant sätt som kräv just nu om man ska hänga med där uppe. Dom som kör X-Games, X-Fighters och Dew Tour har kanske 6-7 helger om året som dom måste prestera på. O har väldigt mycket mer tid att träna. Jag har valt att vara det turnerande rockbandet om du fattar, då får man se till att överleva hela året. Det finns inte många av X-Fighters toppen som skulle kunna köra med sånt risktagande vecka ut o vecka in. Allafall inte med flygplansben o utan sömn som det oftast blir. O som jag sa, sport för mig är vara snabbast, hoppa högst, peta in en puck flest gånger i mål. Där man ser resultaten mer konkret. O mindre tjafs!

Du har inga funderingar på att köra supercross, det borde ju inte ligga allt för långt ifrån FMX, mycket hopp och show?
Jag körde ju SM o EM i vanlig cross fram tills 2003. O klarar mig helt ok fortfarande på banan när ja väl drar ut. Bor ju med Alex Elgh, o det är ofta förare som kommer ner o bor hos mig så det blir ju några dagar om året. Men det jag kan göra på en Supercrossbana har jag inget att tacka FMX´n för, det är en helt annan grej. Min plan är att köra några säsonger enduro när jag slutar som proffs. Det ser jag fram emot, typ Erzberg o sådant, där teknik o grymma lösningar spelar roll.

Du har kört din blogg morgancarlson.blogg.se sedan början av juli, var kom den idén ifrån?
Kmmer faktiskt inte ihåg, jag får alltid såna där ideér men slutar alltid efter några veckor, men bloggen är så lätt att hålla igång. Finns så mycke roligt att berätta.  Heter faktiskt www.morgancarlson.com nu, har lagt ner min vanliga sida o kör bara blogg nu. Mer direkt o fritt liksom.

Ligger bilderna på bloggen, så lär man räkna med att de även hamnar härDu bloggar på svenska trots att du bor och utövar din sport mest i utlandet?
Ja, känns lättast. Även om jag snackar både spanska, engelska, o klarar mig i text på tyska också. Så slår inget sitt eget språk. Det går aldrig att visa sin riktiga person i andra språk, hur bra man än snackar dom. Svenska är så lätt att vara ironisk på, o man kan liksom bara låta saker rulla på när man skriver. Ska man skriva på utrikiska så blir det inte lika bra helt enkelt. Men jag har många utländska läsare ändå! Tack vare den där Google funktionen på sidan. 

Vad gör din blogg bättre än någon annan, varför ska jag fortsätta läsa?
Jag säger inte att min blogg är bra, det är bara mig liksom. Men om det vore för något så är det för att jag faktiskt har något roligt att säga ibland. Inte bara massa skit som finns i blogg världen. Jag kommer aldrig skriva om HM´s nya 9,90 läppstift som veckans händelse. Tycker man det så säger det ju mer om ens liv än om hur billigt o bra läppstiftet är. O sen ser jag faktiskt helt för jävlig ut i läppstift!

Vill du tacka någon speciell som hjälper dig?
KTM, Ogio, Von Zipper, Wings for Life, FMX4Ever.com, och Atikin som jag jobbar med. Sen alla runt om såklart.
O Jamie o Adam för världens bästa TV program!

Tack till mxStar också såklart!

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top