Var är Robert Carlsson

Robert Carlsson

Robert Carlsson har inte synts till i årets SM serie, men det har sin förklaring. En crash på mountainbike gjorde att han tvingats operera sin axel och på det åkte han även på ljumskbrock.

Robert säger själv att han ska vara tillbaka när SM drar igång i augusti och ryktena säger att det då blir på en MX2 cykel, alltid kul när någon byter klass.

Nu har det varit alldeles för tyst ett tag så här kommer en ganska djupgående statusrapport från Robert Carlsson.

 Om vi går hela vägen tillbaka så opererade jag axeln den 14 december. Operationen gick planenligt och beräknad rehabiliteringstid var ca ett halvår. Så i slutet av januari började jag komma igång med lättare fysträning och framöver februari-mars kunde jag åka lite skidor. Allt eftersom kunde jag belasta kroppen mer och kände mig faktiskt riktigt bra i form då nästa bakslag kom. Ljumskbrock! Jag opererade det för tre veckor sedan och har, så att säga, slutbesiktning på ett återbesök hos doktorn den 16 maj. Det känns ganska bra nu så jag är säker på positiva besked då.

Hämtade ut en ny cykel nyligen och beräknar att jag kan börja rulla lätt i slutet av månaden. Målsättningen är att vara tillbaka i SM den 12 augusti, men samtidigt tänker jag absolut inte stressa. Är jag redo så är jag. Är jag inte det så väntar jag.

Under min karriär har jag aldrig haft ett sånt här långt uppehåll och jag vet vad det innebär då jag återigen sätter mig i sadeln. Det kommer att vara tungt, och sedan tidigare vet jag att jag måste träna mycket hoj för att det ska kännas bra. Så, återigen, ingen stress. Det får ta den tid det tar. Redan nu tänker jag på den stora satsningen nästa säsong!

Jag måste tacka alla sponsorer som har stöttat mig även denna säsong. De säger också att det är bättre att vänta om jag inte känner mig helt hundra. Stödet betyder otroligt mycket för mig så jag kan inte tacka er nog!

Vill också nämna att en ny hemsida är under produktion och kommer så småningom se dagens ljus.

Med Varma Hälsningar

/Robert Carlsson

Länk: robertcarlsson.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top