Vad händer med Rasmus Sjöberg?

Rasmus Sjöberg och Niklas Månsson

I början av december släppte Rasmus Sjöberg bomben att han skulle till USA och köra supercross. Tre race blev det, men sedan satte en skada stopp för fortsättningen. Frågan är vad som hänt efter det?

Fem stycken deltävlingar i amerikanska supercross serien Monster Energy AMA supercross var inplanerade, men endast tre hann avklaras innan olyckan var framme. I det man faktiskt kan kalla för sin första riktigt supercross tävling hade Rasmus 45:e tid på tidskvalet, men då endast 40 går vidare räckte det inte riktigt. Inför det andra hann Rasmus och hans vapendragare fjädringsexperten Niklas Månsson med ytterligare testning och nu var han endast 0,4 sekunder från att kvala in. Tyvärr blev det inte tredje gången gillt för Rasmus, utan det som blev han sista försök slutade med att det saknades 0,6 sekunder in i huvudtävlingen.

Sen hände det som inte får hända, men som så ofta händer en elitidrottare. En crash för Rasmus innebar ganska rejäla  skador och ett tvärt avslut på USA äventyret. Det var under ett träningspass på en supercross bana som olyckan var framme. Det var en rythmsektion som började med en stor dubbel och sedan följdes av en step on trippel, ett hopp där landningen är uppe på en platå. Det var i det sista hoppet som Rasmus kom kort och sedan crashade vid uthoppet från platån.

– Det var kolvstången till bakdämparen som gick av och vid uthoppet fick jag ingen respons alls från bakfjädringen. Istället för att landa uppe på platån i den sista trippeln så landade jag kort och bröt troligen handleden redan där. På grund av det fick jag ett ofrivilligt gaspåslag och crashade ut från platån och landade på armbågen. Berättar Rasmus.

En rejält sargad arm har lämnat Rasmus med reahabträning istället för att köra motorcykel för fullt. De första två SM deltävlingarna i början av maj är redan körda och istället är det fysträning som gäller.

– Det största problemet är att jag har dålig känsel ut i handen, lillfingret känner jag exempelvis inte alls. Det är en nerv som kommit i kläm. Det ska lösa sig med tiden men man kan inte säga hur lång tid det kan ta. Allt går dock framåt, för två veckor sedan kunde jag knappt lyfta armen och nu kör jag på med mycket fys och styrka. Jag är jäkligt målmedveten med mycket motivation. Berättar Rasmus om skadan han har.

Som vi skrev tidigare var Rasmus inte långt ifrån att kvala in till huvudtävlingen i USA och supercrossträningen i USA gav hela tiden resultat. Många och långa pass på olika träningsbanor och fjädringstester med Månsson var på väg att ge resultat.

– Körningen gick jättebra i USA, men man är ju lite långsam på supercross. Jag följde vår plan att långsamt köra in mig på supercross och sen börja pusha. Synd att det hände när vi börjat öka på fartträningen. Niklas är så jäkla duktig, man kan fråga och säga hur man vill ha det och då blir det så. Han är en skön kille som är bra på fjädring. Berättar Rasmus om körningen i USA och samarbetet med Niklas Månsson

Rehab och fysträning forsätter för Rasmus som inte kommer han någon semester i sommar utan istället åka maximalt med motorcykel när andra latar sig i solen. För närvarande befinner sig Rasmus i Belgien och tränar de båda 65cc åkarna och bröderna Freddy och Danne Karlsson.

rasmussjoberg_usa7

rasmussjoberg_anaheim_training4

rasmussjoberg_usa2

1 thought on “Vad händer med Rasmus Sjöberg?”

  1. Pingback: Nära storslam för Ember i lag SM igen – My Blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top