Tom Söderström körde supercross i Dortmund

Denna helg är Tom i Dortmund och kör Supercross för det tyska teamet "Pfeil Kawasaki Hitachi Power Tools". På fredagen var han inte med och körde utan kom ner på eftermiddagen och fick träffa teamet osv. Kvällen blev lyckad från åskådarplats. Det är bara dom 5 bästa som går vidare i dom två heat som körs samt 2 st från last chance. 12 st på grinden i finalerna.


Lördag
På lördagen var det kval på em. Då kom Tom 9:a och fick chansen i "last chance". Där tog han starten och ledde 5 varv av 8:a. Men vurpade i en av woopisarna och gick inte vidare.

Söndag
Idag söndag så kördes kvalen tidigt och Tom kom 7:a i sin grupp men fick åka "last chance". Den vann Tom och nu ska han åka finaler ikväll. Skitkul att få visa Kawasaki att han kan åka fort och komma till avslut.

Finalheat 1
Han missade starten helt men kom ut 7:a. Vurpade i sista kurvan och blev omkörd av 2 killar. Slutade 9:a.

Finalheat 2
Heat 2 gick bra, var 8:a i starten. På varv 6 blev Tom avsatt och fick inte igång hojen igen men inga skador som tur var.

Det var en kul tävling med många starka namn i startfälten. Nu väntar en skön natts sömn på hotellet och flyger hem igen imorgon.

Text och Foto: tom-mx.com 

/tom-mx.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top