Tippa motocross SM i Club MXStar Tippliga

Motocross SM tippning2016

Nu tar vi ytterligare ett steg vad det gäller tippning för alla svenska motocrossfans och introducerar tippning för Motocross SM. Vi var först ut med Supercross- och Nationalstippning i vårt forum på MXStar.se och fortsatte sedan med tippning via www.motocrossfantasy.com.

Vi har nu valt att starta ett samarbete med Motoxracing.com, som har hjälpt oss att skapa en tippliga för Motocross SM. Sidan är för närvarande på engelska, vi får se om det kommer en framtida översättning, fram till dess är jag övertygad att ni klarar av det ändå.

  • För att komma igång går ni till www.mxstar.se/tippliga och väljer där att skapa ett konto ”Create an account. Fyll i uppgifter och kom ihåg att aktivera kontot via mailet ni får. Välj gärna ett användarnamn som gör att man kan lista ut vem ni är. Extra kul är det att följa om det är några storfräsare med och tippar, Rikard Hansson heter exempelvis RH73.
  • Logga in och högst upp till vänster under ”Active Leauge”, väljer ni 2016 Swedish MX.
  • Uppdatera din profil genom att klicka på ditt användarnamn längst upp till höger. Välj sedan i ”Edit Profile” i menyn till vänster. Fyll i så mycket uppgifter som möjligt, desto roligare blir det att tippa när man vet vilka de andra är och kan följa varandra. Under ”About” får ni gärna fylla i kontaktuppgifter, mail, Instagram, Twitter m.m. Då har vi möjlighet att kontakta er om det behövs, exempelvis om ni vinner fina priser. Ni kan även passa på att bjuda in en vän via funktionen ”Invite a Friend”.
  • För att tippa väljer ni ”My Roster” i menyn och väljer sedan ut förare i 450(MX1) och 250(MX2) klasserna. Tänk på att Slot 1,3,5 ger extra poäng i varje klass. Se Regler nedan för att få förståelse på skillnad mellan olika Slot. Det går att ändra sin tippning fram till kl.09.00 på tävlingsdagen, oftast söndag.
  • Under menyn ”Ranking” kommer ni att kunna se tippningen i varje omgång, totalt för hela säsongen och specifikt för personer i egna grupper, se nedan.
  • Under menyn ”Groups” finns möjlighet att skapa egna grupper. Till gruppen kan sedan flera personer ansluta sig och man får då en resultatlista under ”Rankings” bara för personerna i gruppen. Kul att göra om man är ett gäng polare, företag, team, eller liknande. Man kan välja att göra gruppen öppen för alla att gå med, eller privat. Ni kan exempelvis gå med i gruppen “Club MXStar”

Regler
Reglerna är enkla. Det finns fem stycken positioner(Slot) i varje klass, 450 och 250. I varje slot kommer det finnas olika förare, beroende på vilken totalplacering de har i serien. I första omgången kommer det därför att gå att välja mellan alla förare i samtliga slot.

1st slot: Välj mellan samtliga förare. 10% extra bonuspoäng
2nd slot: Välj mellan samtliga förare.
3rd slot: Välj mellan alla förare utanför topp 5 totalt. 20% extra bonuspoäng
4th slot: Välj mellan alla förare utanför topp 5 totalt.
5th slot: Välj mellan alla förare utanför topp 10 totalt. 30% extra bonuspoäng

Weekly Wildcard: En valfri extratippning varje vecka. Tippar du rätt får du 6 extra poäng, missar du får du 0 poäng. Väljer du att inte tippa alls så får du 1 extra poäng.

Poängsystem
Du väljer 5 st förare i varje klass 450 och 250, per omgång och får sedan poäng utifrån SM-seriens standardsystem 25,22,20,18,16,15,14….
I slot 1,3,5 får du även procentuella extra poäng 10, 20 och 30%

Ni kan vara lugna, systemet kommer sköta allt åt er och även åt oss.

Priser

Självklart kommer vi att ha fina priser i varje omgång och även till totalen. Det kommer bli lite blandade godingar, information kommer inför varje omgång. I den första har vi priser till de tre bästa tipparna.

  1. SCOTT crossglasögon från Scott Sports Sverige
  2. 100% crosshandskar och keps från PSE Parts
  3. VonZipper T-shirt och keps från maconsulting61.com

Thanks to MXR Fantasy Motocross for helping us with the Fantasy platform. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top