Team mxstar.se körde Stockholmscrossen på Arlanda

Emmy Wallberg

I söndags 25 april var vi på plats på Arlandabanan för att köra den andra deltävlingen i Stockholmscrossen.

Det är separat poängräkning för tjejerna men Emmy tävlar i klass B tillsammans med killarna. “Jag öppnade upp heatet med en dålig start eftersom jag blev lite trängd så jag låg bland de sista men lyckades köra upp mig hyffsat och slutade på en B-finals placering.” 

Medans Emmy vilade sig inför final var det dags för undertecknad Tomas att köra kvalheat. Tränade faktiskt lite starter dagen innan och det verkade uppenbarligen ha gett lite resultat för det var länge sedan jag fick till en så bra start. Fegade lite in i första kurvan men var ut som tredje man och öste sedan på så gott jag kunde och slutade på en 7:e plats och vidare till A-final.

Först ut för finaler var Emmy på en betydligt gropigare och tuffare bana än i kvalet. “Jag fick en kanon start och låg på en 4-5 plats. Jag lyckades hålla ett ganska jämt tempo genom hela heatet vilket gjorde att jag tog några placeringar på slutet och avslutade med en 10:e plats. Jag är hel nöjd med dagen och ser fram emot Uddevalla den 1:a maj!”

Dagen avslutades med vår A- final i A klassen och en nästan lika bra start som i kvalet, var ur andra kurvan runt femte plats. Banan var riktigt jobbig men jag orkade bra och körde på jämna tider heatet igenom. Körde in på en 9:e plats, slagen endast av elitförare och därför dagens bästa senior.

Emmy körde in full pott bland tjejerna men eftersom hon missade första deltävlingen ligger hon på en 8:e plats totalt. Själv var jag ju över till Gotland och körde första deltävlingen och tack vare att jag där slapp alla elitförare som var på SM så toppar jag för närvarande tabellen i A- klassen. Rödplåt nästa tävling 🙂

Stort tack till PSE Parts och Yamaha Store Västerås.

/Tomas, Team Manager

Emmy Wallberg

Emmy Wallberg

Emmy Wallberg

Tomas Persson

Tomas Persson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top