Team Husqvarna Sweden rapporterar från USA

Fredrik Karlsson och Viktor Björklund

Husqvarna Sveriges två Team-förare Fredrik Karlsson TC 449 och Viktor Björklund TC 250 har nu tränat fyra veckor i ” Sunny California “.

Träningen har gått bra och dem har även tävlat en del, tävlingarna är inte de tuffaste men det är riktigt bra för grabbarna att få ” Raca ” lite och det har alltid varit några snabba förare på grinden , i den sista tävlingen var det bla. fyra st VM-åkare i MX 2 klassen.

Vi har också tur att Niklas ( Månsson Racing ) är här så vi har även hunnit testa lite fjädring, Viktor har blivit riktigt nöjd med sin Öhlin-stötdämpare. Viktor hade också lite kittade grejer med sig från Motospeed och de är verkligen grymma på att få fart i grejerna.

Det känns som att halva världseliten är här och tränar bla. Desalle , Cairoli, Barragan, Anstie, Karro, mfl. mfl. däremot ser man bara dem snabba Amerikanarna på Supercross-banorna den här tiden på året.

Tack vare att både Fredrik och Viktor gjort bra resultat i lokala tävlingar så har dem även börjat få en del kontakter här, bla. har Husqvarna i Kalifornien hört av sig och vill träffa grabbarna. Även om det är otroligt långt till toppen så är det naturligtvis ett liv här som är drömmen för en cross-förare.

Det som är mest imponerande är hur otroligt proffsiga alla banor är. Banorna är helt ny-fixade varje morgon, och 3-4 man går och vattnar både bana och depå hela dagarna och man öppnar 09.00 och stänger när det blir mörkt, vissa banor som har belysning öppnar sedan på kvällen igen och har öppet till 22.00. Kanske ganska förståeligt att vi Svenskar har svårt att konkurera Internationellt, nu är tex. vi här nio veckor medan förarna här har samma möjligheter 12 mån / år.

Grabbarna har också hunnit turista lite under vilodagarna och bla. varit i Hollywood, Venice beach, Supercross i Anaheim, Supercross i Los Angeles så just nu trivs dem nog rätt bra som Cross-förare.

Hörs på banorna i sommar

Hälsn.

Team Husqvarna Sweden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top