Sverige vidare till final i lag VM

teamsweden_lommel2012_finalbild

Senast vi var vidare till final i lag VM var 2007, men nu är vi äntligen med igen. Kim Lindström, Kalle Olsson och Filip Bengtsson är grabbarna som idag stod för en fantastiskt kämpainsats.

Som jag tidigare skrivit är det ett grymt taggad gäng som är på plats i Lommel och det visade sig även när dagens kvalheat skulle köras. Först ut var Kim Lindström i MX1 klassen och vilken start han fick till. Kim var ut på en 9:e plats, men tappade en del platser redan i början. Kim kunde köra i mål på en 16:e plats och hade gett Sverige ett bra utgångsläge för fortsättningen.

I dagens andra heat var det dags för Kalle Olsson i MX2 klassen. Kalle gjorde en hyffsad start och var ut runt 15:e plats. Kalle körde sedan upp sig och låg länge och körde tillsammans med Even Heibye runt 11:e plats. Två mindre vurpor i sluted gjorde dock att Kalle ramlade ner några platser och slutade på en 15:e plats.

Sverige låg inför det sista heatet på en 16:e plats av de 19 lag som är direktkvalificerade. I sista heatet i Open klassen var det Filip Bengtssons roll att se till att Sverige höll sig kvar inom de 19 lag som går direkt vidare till final.

Filip var bra med av grinden, men blev i andra kurvan utträngd och tappade många placeringer ned till en 19:e plats. Sedan började en grym körning av Filip, som kämpade sig ända upp till en 11.e plats i mål.

Sverige stod till att börja med som 15:e nation, men det ändrades sedan till en 13:e plats då Justin Barcia blev diskad för att ha fått otillåten hjälp efter en crash. Sverige är med andra ord klara för söndagens finaler och vi hoppas att grabbarna fortsätter vara lika taggade och är med och fightas även under morgondagen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top